Det skriver bt.no onsdag. Børsheim røpet nyheten under en samtale med skoleelever under en aktivitetsdag ved Stend videregående skole tidligere denne uken.

 

Børsheim har hatt en trøblete start på sine Europatour-karriere, og har nå innsett at endringer måtte til. Til Bergens Tidende forteller han at samarbeidet med caddy John Roberts ikke gikk helt på skinner.

 

– Det har absolutt sammenheng med at jeg ikke er fornøyd med resultatene. Det er selvsagt ikke hans skyld, men han gjorde noen feil, og begynte å blande seg. De tror de kan bedre enn de gjør. Det ble et irritasjonsmoment, forteller Børsheim til sin lokalavis.

 

BT skriver at Roberts hadde en ukelønn i underkant av 10 000 kroner. Det blir i drøyeste laget for en spiller som får begrensede muligheter til å spille turneringer, og har klart cuten i en av de fem turneringene han har deltatt i. I sesongåpningen i Sør-Afrika vant han 1 492 euro, drøye 11 000 kroner. 

 

Med god oppbacking fra sponsorene er han likevel ikke avhengig av å tjene penger for å få det til å gå rundt. Pengene er først og fremst viktige for å sikre spillerettigheter neste sesong. I skrivende stund er på 262. plass, helt nederst på Europa-tourens Race to Dubai-liste. Veien opp til topp-115 som fornyer kortet er likevel ikke uoverkommelig. For å komme opp dit må han tjene 45 000 euro, noe som i snitt tilsvarer omtrent en topp fem-plassering i en Europatour-turnering.

 

Neste turnering blir etter alt å dømme neste ukes Reale Seguros Open de Espana i Sevilla. 

 

– Da kommer jeg til å bruke landslagstrener Øyvind Rojahn som caddy, avslører han. 

 

Rojahn har vært Børsheims reisepartner flere ganger de siste månedene, hvor han har fulgt Norges eneste Europatour-spiller fra sidelinjen.

 

Les intervjuet med Børsheim i sin helhet her