Bra Tage-avslutning i Belgia

Eirik Tage Johansen fortsatte sin gode start på sin Challenge Tour-sesong med 34. plass i Telenet Trophy.

Siddisen har klart cuten i sine tre første Challenge Tour-turneringer for året, og kunne innkassere en ny sjekk, dog på beskjedne 1088 euro søndag.

Tage startet fjerderunden på en 47. plass, men klatret 13 plasser opp leaderboardet takket være en avsluttende 69-runde, en tangering av hans beste runde denne uken. Med fire birdies, to bogeys og resten par for dagen endte han på en sammenlagtscore på tre under par, åtte slag bak vinneren Daniel Gaunt som måtte ut i omspill mot Wil Besseling for å avgjøre turneringen i sitt favør.

Til tross for at Tage ikke har full kategori på årets Challenge Tour, er han den nordmannen som har kommet best i gang på pengelisten. Med 5 000 euro på tre turneringer ligger han på 65. plass på Order of Merit.

Mens Tage klatret søndag, beveget Knut Børsheim og Elias Bertheussen seg i feil retning på leaderboardet. Med fjerderunder på henholdsvis 77 og 79 slag avsluttet de på 63. og 64. plass – de to siste plassene av spillerne som klarte cuten.

Neste uke tar Challenge Tour turen til Kanariøyene og Fred Olsen Challenge de Espana. Der er Tage, Børsheim, Bertheussen og Anders Engell alle klare til start.

Runde 3

Ingen norske i tetkampen før sisterunden av Telenet Trophy i Belgia.

Ingen av de norske gutta kom seg under par i lørdagens tredjerunde på Royal Waterloo GC. Best er fortsatt siddisen Eirik Tage Johansen som med 71 slag nå deler 47. plassen på en under par.

Tage gjorde fire birdies og like mange bogeys på dagens runde, og har åtte slag opp til lederne Robert Dinwiddie, Daniel Gaunt og Stuart Manley før siste runde. Tage har hatt en god start på sin Challenge-sesong med tre klarte cuter på rad. Hans beste resultat er 14. plassen i Montecchia Golf Open for tre uker siden.

Fire slag bak ham deler Knut Børsheim og Elias Bertheussen 60. plassen på tre over par. Begge måtte opp i 75 slag på lørdagens runde.

Runde 1 og 2

Ingen i tetstriden, men tre mann kjemper for å bli beste norske på Waterloo.

Med fem sterke spillere i feltet hadde vi forhåpninger til ukens Challenge Tour. Knut Børsheim sanket mange birdies på gårsdagens runde. I dag gikk det roligere for seg. -1 totalt etter to runder betyr T49 og helgespill.

Den plassen deler han med Eirik Tage Johansen og Elias Bertheussen. Vår asiaproff Elias hadde et mareritthull i går da #6 endte med en nier på scorekortet. Seks birdies reddet ham fra fullstendig krise. I dag fulgte han opp med en eagle på hull 3, runde på -2 og altså -1 totalt. Tage har hatt en bra vinter med svært gode resultater på Gecko Tour i Spania. Også han gikk på -2 i dag. Tre mann på -1 og en liten intern kamp om å bli beste nordmann?

Det er dessverre litt langt opp til teten for det norske trekløveret. 22 spillere ligger på -5 eller bedre. Robert Dinwiddie og finske Roope Kakko leder på -9.

Anders Engell var best av de norske i dag men dro med seg +5 fra gårsdagen. Runden i dag på -3 var en stor forbedring og en positiv opplevelse å ta med seg videre. Joakim Mikkelsen gjorde som Engell i går – gikk på +5. Etter par i går ble det kraftig fall langt under cutgrensen.

Det er meldt 14-15 grader, regn og kraftig vind i helgen.