Da Kristoffer Broberg tok steget ut i de profesjonelles rekker i 2010, somlet han ikke akkurat med tiden for å komme seg ut på europatouren. Svensken startet proffkarrieren på Nordic League og kvalifiserte seg rett opp til Challenge Tour. Der sikret fire seiere ham opprykk til europatouren, og i 2015 kunne han juble over sin første seier på øverste nivå i Europa i BMW Masters.

Men så sa det helt stopp. Formsvikt og skader i hofta og kneet gjorde at han på et tidspunkt vurderte å legge opp, men i denne ukens Dutch Open var han 35-åringen endelig tilbake i vinnersirkelen igjen.

Etter å ha gått andre- og tredjerunden på 19 under par (!) tok han med seg en ledelse på hele åtte slag til søndagens avslutningsrunde. Der gjorde han det unødvendig spennende, og med to hull igjen å spille, var ledelsen krympet til to slag.

Heldigvis svarte han med en birdie da han trengte det som mest på hull 17, og med par på det siste hullet kunne han endelig feire seieren.

– Det føles så bra. Det har vært et seks år langt helvete. Jeg har hatt tre ulike operasjoner på venstre side, men nå begynner jeg å komme tilbake der jeg skal være.

– De første dagene spilte jeg virkelig bra. I dag slet jeg slik jeg gjorde i vinter. Jeg trodde ledelsen min på åtte slag skulle være nok i dag, men Matthias (Schmid på andreplass) spilte virkelig nydelig golf.

– De siste årene har vært et mareritt. Jeg var så nære på å slutte. Det har vært så…jeg vet ikke ordet for det, men det har vært vanskelig. Dette føles mye større enn min forrige seier i 2015, mye mer følelser, sier Broberg, som nå har sikret fast plass på euroatouren i to år fremover. 

– Dette kommer til å endre mye. Jeg kommer med i de større turneringene, og jeg kan planlegge kalenderen min litt. Før denne turneringen var jeg hjemme i en måned.

På spørsmål fra europatourens journalist om hva seieren betyr for ham, klarte ikke Broberg lenger å fortsette:

– Nok en påminnelse om at man aldri vet hva folk går gjennom eller har vært gjennom. Trå forsiktig og vær snill med hverandre. For en inspirerende seier av Kris i dag!, skriver den sør-afrikanske PGA Tour-spilleren Dylan Frittelli, som var blant de mange spillerne som var raskt ute med å gratulerere Broberg i sosiale medier.

Seieren kommer til å løfte Broberg over 500 plasser oppover verdensrankingen til topp-250.