Tekst: Kaia Means

 

Skuespilleren Samuel L. Jackson har sagt at Royal Marrakech er en av sine yndlingsbaner, da spesielt hull 9, et par-3 hull som på folkemunne heter ’Brigitte Bardot.’

 

En liten green beskyttes av palmetrær og to brystformede hauger. Du bør helst sikte rett gjennom de to utvekstene. Men hvis du ikke har nok lengde på dette 171 m lange hullet lander du rett i kløfta. Synd! For der er det bunker.

Det må sies at den marokkanske Bardot holder seg litt bedre enn originalen. Hullet ble tegnet av Arnaud Massy i 1923, men fremstår etter et par runder med ansiktsløft som ny. Det kortklipte området pleies daglig for å holde stimpen oppe. Bardot, født i 1934, trenger stadig mer vedlikehold. Flere ansiktsløft anbefales ikke.

 

Det sies at Royal Marrakech var en favoritt av både den britiske statsministeren Sir Winston Churchill, den amerikanske presidenten Dwight D. Eisenhower og den forrige kongen av Marokko, Hassan II, som døde i 1999.

Royal Marrakech er hjem til tre nihullssløyfer. Tidligere var ‘Brigitte Bardot’ det 15. hullet på 18-hullsbanen, men etter at de nye hullene åpnet i 2008, er det nå det 9. hullet på Koutoubia-banen. De andre banene heter Agdal og Menara.

 

Det er en kjent sak at gamle proer som Jack Nicklaus og Tom Watson, på tross av sin avanserte alder ikke slutter å trekke paraleller mellom golfbaner og kvinner. 

 

– Den gamle damen hadde ingen klær på i dag, sa Tom Watson etter en vindstille runde på The Old Course på St Andrews i 2010.

Så hva med Brigitte Bardot – som i sin tid gjorde bikinien til allemannseie? Fremstilles hun med eller uten klær på Royal Marrakech?

 

Royal Marrakech er én av fem baner som spilles under Morocco Golf Festival 6.-13. oktober 2012. (se www.morocco4golf.com)