Jordan Spieth startet søndagens avslutningsrunde av The Masters i delt ledelse med Bubba Watson, og kom stormende ut av portene med fire birdies på de syv første hullene, og en ledelse på to slag. Det skulle imidlertid også bli hans siste birdies for dagen, mens Bubba sakte men sikkert tok over turneringen.

 

Bubba avsluttet med en runde på tre under par, og etter drøye fire timer med intens duellering med unngutten Spieth, avsluttet de dagen med en klem på den 18. green. Watson fortalte Spieth hvor talentfull han her, og minnet 20-åringen på at det vil komme mange flere muligheter til å vinne The Masters.

 

– Jeg tror ikke han bryr seg veldig mye om hva jeg hadde å si der og da, sier Watson, i følge pgatour.com.

 

Spieth spilte sin første Masters-turnering, og forsøkte å bli den yngste vinneren noensinne. Men Augusta passer Bubba Watson perfekt, og 35-åringen utkonkurrerte Spieth over de siste 11 hullene for å ta sin andre grønne jakke siden 2012.

 

Når en spiller først har knekt Augusta-koden, har de en tendens til å blande seg i toppen hvert eneste år, slik vi har sett spillere som Tiger, Mickelson, Couples og Angel Cabrera gjøre. Og det er nok ikke mange som blir overrasket om det blir flere grønne jakker på Watson i årene fremover.

 

– Dette stedet passer ham perfekt, sier Rickie Fowler som delte 5. plassen.

 

Søndag oppdaget han nettopp hvorfor Augusta National passer Watson så perfekt. På det 10. hullet slo Fowler ut i nøyaktig det samme området i skogen som der Watson slo sitt spektakulære recovery-slag for å vinne Masters i omspill i 2012. Men i motsetning til Bubba som hooket seg rundt trærne med wedgen og inn på green, måtte Fowler nøye seg med å pitche ut i fairway.

 

– Han kan slå noen slag her som ingen andre har kapasitet til. Det er ikke rart han vinner her, sier Fowler.

 

 

(Artikkelen fortsetter under bildet!)

 

 

 

 

 

Watson behøvde ikke grave like dypt i slagrepertoaret sitt søndag. Jordan Spieth trodde døren åpnet seg for et comeback da Watsons drive på det 13. kuttet hjørnet av doglegen litt for mye og traff tretoppene, men bare sekunder senere runget et stort jubelbrøl fra andre siden av skogen. Ballen traff et tre, og spratt inn på fairway bare 130 meter fra hullet på det 460 meter lange par 5-hullet. Resultatet ble en enkel birdie for Watson.

 

– Jeg kommer aldri til å glemme den driven på det 13. Det svir akkurat nå. Det eneste jeg klarer å tenke på nå er å komme tilbake hit neste år, sier Spieth til pgatour.com. Han delte til slutt andreplassen med svenske Jonas Blixt, som aldri klarte å finne rytmen helt på sisterunden. Han kjempet om tidenes første skandinaviske majorseier.

 

– Jeg gjorde alt jeg kunne. Bubba spilte bedre enn meg i dag, og det er bare å gratulere ham. Han fortjente å vinne, sier Blixt.

 

På det 15 par 5-hullet ble det også understreket at Bubba har andre spilleregler enn resten av feltet. Etter et dårlig utslag inn i trærne, fant han en liten åpning i trerekken. Med sekserjernet slicet han ballen over vannet foran green, og inn på greenområdet. Selv om det ikke kuliminerte i en ny birdie, viste det at Bubba har et ekstra gir ikke mange andre er i besittelse av.

 

– For meg hadde det vært et veldig risikabelt slag. Jeg tenker som så at det var ikke store åpningen i trærne. Men for ham så det ut som en enorm åpning, konstaterer Adam Scott som endte på 14. plass i sitt forsøkt på å forsvare Masters-tittelen.

 

2013 ble en skuffende sesong for Bubba Watson, som slet med «hangover» etter sin første major-triumf. Han mistet den samme sulten etter å vinne, og vant ingen turneringer. Det tok han konsekvensen av, og sammen med sin kone Angie utarbeidet han et treningsprogram som tillot ham å også få litt tid med familien.

 

– Jeg er egentlig ikke så god. Jeg er avhengig av å trene mye, smiler Watson.

 

Den økte treningsmengden har tydeligvis hjulpet, for i årets fire første måneder har han allerede vunnet to ganger.

 

– Denne seieren føles annerledes. Den første Masters-seieren føltes nesten som jeg flakset meg til. Denne seieren var et resultat av hardt og dedikert arbeid.