Ian Poulter og Martin Laird satte standarden i torsdagens åpningsrunde på Sawgrass. Begge klinet til med runder på syv under par, og leder nå turneringen med ett slag på amerikaneren Blake Adams. Slaget bak ligger Ben Crane og Kevin Na, mens 11 spillere gikk på fire under. Blant dem er Adam Scott, Matt Kuchar, Ben Curtis, og fjorårets FedExCup-mester Bill Haas. Det var 27-spillere i feltet som gikk på 60-tallet, og mer enn halve feltet kom seg under par.

 

Livet smiler til Poulter om dagen – nylig stod hans nye hus, som har tatt nesten tre år å bygge, ferdigstilt.

 

– Det er ingen tvil om at jeg har vært avslappet denne uken, nå som jeg endelig har flyttet inn i det nye huset mitt. Nå kan jeg slappe av, og familien min er lykkelig.

 

På engelskmannens scorekort stod det åtte birdies og kun en bogey da dagen var omme. For Martin Laird sin del ble en bogeyfri runde med syv birdies.

 

– Jeg tenkte aldri på å nå syv under, jeg fokuserte bare på å ikke å få et 5-tall på scorekortet, og det klarte jeg, forteller skotten.

 

En som ikke klarte det var Tiger Woods. Torsdag måtte han notere syv 5-tall på sitt scorekort. Han åpnet med bogey på det første hullet, og kom seg aldri under par igjen i sin runde på to over par. Bare en uke etter å ha misset cuten på Quail Hollow, står han nå i fare for å misse to cuter på rad for første gang i sin karriere.

 

– Jeg klarte ikke å score. Det var frustrerende, for mine gode slag endte opp dårlige steder, og mine dårlige slag endte opp enda dårligere steder.

 

Verdensener Rory McIlroy var to under par før han kom til det berømte 17. hullet, det ikoniske par tre-hullet der greenen er en øy midt ute på en av banens mange innsjøer. Innspillet endte opp vått, og med dobbelbogey ble det par for dagen og 55. plass. 

 

Slaget foran ham ligger blant annet Phil Mickelson og Lee Westwood. Sistnevnte var nok ikke videre fornøyd med sin score, spesielt etter å ha gjort syv birdies i løpet av dagen.

 

Høydepunkter