Det opplyser Onsøy Golfklubb på sin hjemmeside.

– Vi kan med stor glede ønske Lars Petter Brovold tilbake til moderklubben. (…) Onsøy GK og baneselskapet har en fantastisk bane og et stort behov for en som kan bringe klubben våres enda flere hakk opp. Vi er ikke i tvil om at Lars Petter vil bidra til denne jobben i 2017, skriver klubben.

Brovold er tidligere profesjonell proffspiller på Europa-touren og Challenge Tour. Han er for øvrig en av fire nordmenn som har deltatt i The Open Championship.

Lars Petter Brovold sier til Norsk Golf at han forlater Gamle Fredrikstad Golfklubb som følge av lang tid med uro og utfordringer i klubben med investor Gunnar Bøckmann.

– Jeg fikk en oppsigelse fra golfklubben onsdag, og jeg takket ja til Onsøy med det samme. Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til klubben hvor det startet. Det er 30 år siden i 2017, noe som faktisk er jubileum både for klubben og meg. Jeg er veldig glad for at Onsøy som nå ønsker å satse, vil ha meg med på laget. Dette blir bra, sier Brovold til Norsk Golf.

Fredriksstad Blad har gjennom høsten omtalt konflikten i Gamle Fredrikstad Golfklubb, der den økonomiske situasjonen har vært prekær.

Baneeier Gunnar Bøckmann og hans eiendomsselskap Bøckmann Eiendom AS har sagt seg villig til å redde klubben gjennom å overta aksjer i Fredrikstad Golfpark As. Fredriksstad Blad skrev 16. desember at klubben ble reddet fra konkurs under et ekstraordinært årsmøte, og at det nå skal detaljforhandles en intensjonsavtale mellom golfklubben og Bøckmann. Avisen skriver videre at «et springende punkt nå er kravet om at hele 90 prosent av golfklubbens medlemsinntekter skal tilfalle Fredrikstad Golfpark As der Bøckmann vil ha en stor eierandel». Detaljene i en endelig avtale er ventet å ta tid, ettersom den må kvalitetssikret mot idrettsforbundet, mot bruk av spillemidler fra Norsk Tipping og mot kommunen.

Les avisens omtale av årsmøtet på Gamle Fredrikstad GK her. (Krever innlogging)