Etter å ha startet turneringen med runder på 73 og 76 slag startet Brovold Sanne (Vestfold GK) avslutningsrunden på tredjeplass, tre slag bak lederen Vilde Marie Nystrøm (Stavanger GK) og to bak Mia Sandtorv Lussand (Fana GK).

Søndag ble en jevnspilt affære fra start til slutt, og det var Lussand som havnet i førersetet tidlig etter en forrykende start med fire birdier på de syv første hullene. Flere birdier skulle det imidlertid ikke bli på scorekortet til bergenseren. Samtidig klarte Brovold Sanne og Nystrøm å holde følge, og da de begge gjorde birdie på hull 15, var Lussands luke redusert til to slag.

Slik ble den også værende frem til de kom til det avsluttende par 5-hullet, hvor Brovold Sanne klarte å ta igjen de to siste slagene med birdie mot Lussands bogey – Sannes tredje birdie på tre forsøk på dette hullet.

Dermed delte hun førsteplassen med Lussand på +2, ett slag foran Nystrøm, og tilbake på det 18. hullet med momentet på sin side var det Brovold Sanne som trakk det lengste strået igjen og kunne juble for seier. Dette var hennes andre Garmin Norgescup-seier og hennes tredje topp-2-plassering på rad i Norgescup-sammenheng.

(Artikkelen fortsetter under)

Alexander Settemsdal vant herreklassen på Larvik GK. (Foto: Tom Erik Andersen)

I herreklassen sikret Alexander Settemsdal (Nøtterøy GK) sin andre Garmin Norgescup-seier og sin første siden 2019 med syv under par sammenlagt. Hans stødige sisterunde på to under par holdt til seier med to slags margin over Oscar Bach (Oslo GK), som lanserte en voldsom sluttspurt med en sisterunde på 66 slag (-6).

Det var en tangering av søndagens – og helgens – laveste runde med spilleren som endte på delt tredjeplass ytterligere tre slag bak, Casper Bjurhult Kennedy (Miklagard Golf). Kennedy delte tredjeplassen med Herman Huus fra Losby GK.

(Artikkelen fortsetter under)

Oscar Bachs imponerende sluttspurt på 66 slag var likevel to slag for mye. (Foto: Tom Erik Andersen)

Neste Garmin Norgescup-turnering er norgesmesterskapet i matchspill på Borre GK fra 24. til 26. juni. Før den tid skal det også spilles tre Srixon Tour-turneringer – Norges fremste turneringsserie for juniorer.

Resultater Garmin Norgescup Larvik GK