Bryson DeChambeaus veil til å bli PGA-tourens største long-hitter har vært en av golfverdenens største snakkiser det siste året, og da han knuste alle i U.S. Open i høst, tenkte nok mange at han hadde funnet vinneroppskriften.

På de trange fairwayene på Royal St George’s Golf Club i The Open Championip har imidlertid «grip it and rip it»-innstillingen hans ikke fungert så bra så langt.

Etter å ha bare truffet fire fairwayer på vei til en åpningsrunde på én over par tok DeChambeau bladet fra munnen da han møtte pressen:

– Hvis jeg kunne truffet midten av fairwayen, hadde det vært fantastisk, men akkurat nå suger driveren min. Slagflaten passer meg ikke, og vi forsøker fortsatt å finne ut av hvordan jeg skal få den til å fungere på feiltreff. Jeg balanserer på en knivsegg hele tiden, som jeg har fortalt folk i lang tid, sier Bryson.

(Artikkelen fortsetter under)

Å høre spillere kaste sin egen hovedsponsor under bussen på denne måten, er mildt sagt ikke hverdagskost på PGA-touren, og som vanlig brukte ikke humoristene på internett lang tid på å reagere:

(Artikkelen fortsetter under)

Reaksjonen fra Cobra Golf lot heller ikke vente på seg.  I et intervju med Golfweek.com sier Cobras toursjef Ben Schomin at DeChambeaus kommenterarer var sårende ettersom teamet har jobbet utrettelig for å tilpasse seg «den helskrudde golfprofessoren» sine krav og ønsker.

– Alle strekker seg langt for å hjelpe ham. Vi har flere karer i utviklingsavdelingen som jobber så hardt, og Bryson vet det selv. Det er bare veldig, veldig smertefullt når han sier noe så dumt.

– Det er som en åtteåring som blir sint på deg. De kan plutselig klikke og si «jeg hater deg», og da må man svare: «nei, det gjør du ikke».

(Les også: Historien om Bryson DeChambeau: Den helskrudde golfprofessoren)

– Som voksne vet vi at de egentlig ikke meninger, og jeg vet at hvis jeg stilte ham til veggs nå, ville han fortalt meg at han egentlig bare var sint og ikke mente å si det på den måten. Han vet hvor hardt vi jobber for ham, men det er fortsatt ikke greit.

DeChambeau bruker for tiden en Cobra Radspeed-driver med et 46 tommer langt skaft og bare fem grader loft. Det er langt fra hyllevare, og køllen er spesielt designet for DeChambeaus ekstreme sving.

– Han har egentlig aldri vært fornøyd. Det er sjelden at han er fornøyd. Nå for tiden svinger han en femgraders driver med 200 mph ballhastighet. Alle ser etter den magiske formelen, men den blir vanskeligere og vanskeligere å finne jo raskere du svinger og mindre loft du har, konstaterer Schomin.

Etter at Cobra svarte DeChambeau, tok det ikke lang tid før hovedpersonen selv kom på bedre tanker og beklaget seg:

– Kommentarene mine i intervjuet etter runden i dag var veldig uprofesjonelle. Det var jeg som sugde i dag, ikke utstyret mitt, skriver DeChambeau på sin Instagram-konto.