Bubba Watson var i den berømte «sonen» fredag. Han klarte å tolke den vanskelige vinden riktig, han utnyttet sine ekstreme lengder, og han var bunnsolid med putteren – i hvertfall frem til det siste hullet. Resultatet er en ledelse på tre slag før helgens to siste runder av The Masters.

 

Evigunge Fred Couples, som blomstrer til liv i takt med Augustas blomster når Masters er rundt hjørnet, er også oppe i tetsjiktet på delt 7. plass, fem bak Bubba Watson. Han sier Bubba blir umulig å ta igjen dersom han fortsetter slik.

 

– Ingen av oss kan stoppe Bubba. Hvis han går ut og fortsetter å gjøre det samme er han mannen å slå, sier Couples til pgatour.com. 

 

Watsons spillepartner torsdag og fredag, Luke Donald er enig med Couples:

 

– Det kommer til å bli tøft å ta ham igjen om han spiller slik videre, sier engelskmannen.

 

Watsons andrerunde på 68 slag tok ham til syv under par totalt. Etter en uspektakulær front nine med en birdie, en bogey og syv par, eksploderte han på back. Der rant han i fem birdies på rad fra det 12. hullet. En skuffende bogey på det siste hindret at ledelsen er enda større.

 

– Jeg kommer hit til Augusta full av energi. Jeg har ikke gjort så mange intervjuer denne uken, for ingen bryr seg om karen som vant for to år siden. Det har vært deilig å ikke være hovedpersonen, sier Watson, og legger til:

 

– I år skal jeg forsøke å ta min grønne jakke tilbake. Jeg ønsker å oppleve den samme følelsen igjen.

 

Australieren John Senden er Watsons nærmeste utfordrer på fire under par. Slaget bak følger fjorårsvinner Adam Scott, 20 år gamle Jordan Spieth, og til vår glede svenske Jonas Blixt og Thomas Bjørn fra Danmark.

 

Les også: Da Blixt spådde svensk majorseier til Norsk Golf 

 

Jonas Blixt er ikke i tvil om hva som er hans målsetning for helgen.

 

– Jeg går for seier! Jeg ligger bra til, men jeg har ikke oppnådd noe ennå. Det er ingen som deler ut gullstjerner på fredager. Det er søndag ettermiddag som teller. Men banen passer meg bra. Jeg liker vanskelige baner, og pleier å kunne hevde meg på slike baner, sier Blixt til Svensk Golf.