Da tapte han nemlig i omspill for Martin Kaymer i PGA Championship på Whistling Straits. Da utslaget hans havnet i trærne på det andre omspillshullet søndag, så det ut til at den langtslående mannen med den rosa driveren skulle gå til 0-2 i omspill i majorturneringer. Men Bubba har gjort det til vane å overraske med det spektakulære, og med wedgen i hånden klinte han til, og hooket den rundt trærne fra furunålene og til tre meter. Herfra toputtet han for par, og kunne slippe jubelen løs.

 

– Jeg har ingen anelse om hvor langt inne i skogen han var. Fra der jeg stod da ballen kom ut, så det ut som en skikkelig skruball (baseball-uttrykk journ. anm.). Det var et utrolig slag. Det var det slaget som vant ham turneringen, konstaterte Louis Oosthuizen. 

 

Tidligere på dagen hadde sør-afrikaneren satt tonen for resten av dagen med en utrolig albatross – den fjerde i Masters-historien – på hull 2. Hans 4er-jern fra 225 meter landet i forkant av green, og rullet nærmere 15 meter og ned i koppen. Da Peter Hanson åpnet med to tidlige bogeys, og Phil Mickelson gjorde trippelbogey på det fjerde hullet, var det plutselig nå Oosthuizen som var i tet, og her skulle han bli hele runden.  

 

Han kunne bli den første spilleren til å vinne Masters med en albatross på sisterunden siden Gene Sarazen i 1935, og da Oosthuizen rullet i den ene putten etter den andre så det ut til at det skulle holde hele veien inn. Men til slutt fikk han selskap av Watson, som hadde en avgjørende periode med fire birdies på rad på de siste ni.

 

– Jeg rakk aldri å komme så langt i drømmene mine. Det er en velsignelse. Det kommer til å bli gøy å komme hjem til min nye sønn, sa Watson like etter å ha fått på seg sin grønne jakke.

 

For Phil Mickelson ble dagen en kamp for å komme seg tilbake på par for runden, og til tross for trippelbogeyen, var avstanden opp til toppen alltid innen rekkevidde. Med noen misbrukte muligheter mot slutten av runden klarte han imidlertid ikke å spise opp forspranget, og endte til slutt to bak Watson og Oosthuizen.

 

– Det er skuffende at jeg ikke vant min fjerde grønne jakke. Det er skuffende at jeg ikke fikk noe til å skje på de siste ni og ikke senket noen putter, selv om jeg slo ganske bra. Det var gode muligheter, men jeg klarte ikke å få dem i. Lefty delte til slutt tredjeplassen med Peter Hanson, Matt Kuchar og Lee Westwood, som fortsatt jager sin første majorseier.

 

– Jeg føler ikke for å gi opp riktig enda, sa Westwood som noterte seg for sin syvende topp 3-plassering i en major siden U.S. Open i 2008.

 

Etter spillere som Phil Mickelson og Freddie Couples, kunne det ikke vært mange flere populære vinner på Augusta National enn Bubba Watson. Watson studerte i Georgia, og har nære bånd til staten. Da seiersputten rullet i, jublet hele publikumsgalleriet «Bubba! Bubba! Bubba!».

 

– Jeg spiller ikke golf for berømmelsen. Jeg forsøker ikke å vinne golfturneringer for berømmelse. Jeg er bare meg selv. Jeg er bare Bubba. Jeg tuller og har det gøy. Jeg vil bare være meg selv, og spille golf.

 

Før turneringen var det duellen mellom Tiger Woods og Rory McIlroy som ble hypet opp som den store historien. Og mens Rory begynte å slite i helgen, var Tiger rusten helt siden torsdagen. De to delte til slutt 40. plassen på fem over par.

 

– Det var en dårlig uke på feil tidspunkt, sa Woods, som vant for bare to uker siden på Bay Hill.

 

Men spenning skulle det uansett ikke mangle på. Det har det aldri gjort på Augusta National.

 

For videohøydepunkter, besøk masters.com.

 

 

Seiersintervju

 

(Kilder: pgatour.com/majorschampionship.com/masters.com)