Golfsendingene fra den amerikanske PGA-touren har i en årrekke vært vist på Viasat. De eksisterende TV-rettighetene utløper etter 2015, og har den siste tiden vært oppe til forhandling. 

Nå bekrefter sjef for C More Norge, Steinar Brændeland til Norsk Golf at C More overtar rettighetene, med virkning fra 2016 til 2021.

– Ja, det er riktig. Vi har kjøpt rettighetene på et nordisk nivå. Nå skal vi se på hvordan vi løser oppgaven for det norske markedet. Akkurat nå er vi i en liten mellomfase i forbindelse med oppkjøp fra TV 2, og trenger litt tid i forhold til Konkurransetilsynet. Men det ligger ingen dramatikk i dette, forteller Brændeland.

Steinar Brændeland i C More Norge. (Foto: C More)

(Les også: TV 2 kjøper C More Norge)

Ikke majors og Ryder Cup

Rettighetene gjelder PGA-touren, web.com Tour, Champions Tour, og arkivbilder fra klassiske PGA Tour-turneringer.

Majorturneringer, Ryder Cup, European Tour og LPGA Tour vil imidlertid forbli i Viasat sin regi. Dermed blir norske golfsendinger nå splittet over to ulike kanaler.

– Viasat har rettighetene til PGA-touren ut 2015. Viasat har også rettighetene til Europa-touren, LPGA-touren, Ryder Cup, World Golf Championships og alle major-turneringene. Alle rettigheter som plasserer Viasat i en unik posisjon hva gjelder å tilby eksklusiv golf på TV, uttaler Viasats sportssjef, Stian Kleppo i en kommentar til Norsk Golf.

PGA Tour-sendingene blir gjort tilgjengelig for alle C Mores abonnenter.

I følge deres nettsider koster sportspakken i dag 299 kroner måneden. Den inkluderer i dag blant annet Tippeligaen, spansk og italiensk fotball, Europa League, tennis, motorsport og UFC-kampsport.

Tilgang til golf på Viasat koster på sin side fra 199 kroner i måneden.

 Vi har kjøpt rettighetene på et nordisk nivå. Nå skal vi se på hvordan vi løser oppgaven for det norske markedet

C More Norge

Skal du få med deg alt av golf, risikerer du dermed å måtte betale opp mot 500 kroner i måneden.

Dette forutsetter at ikke PGA Tour-sendingene tilgjengeliggjøres på en av TV2s gratiskanaler, dersom deres oppkjøp av C More godkjennes av konkurransetilsynet.

Det er også foreløpig ukjent hvorvidt Viasat vil justere ned abonnementspris etter at PGA Tour-turneringene forsvinner.

(Hva synes du om nyheten om at C More overtar PGA Tour-rettighetene? Si din mening i kommentarfeltet under!)

Sverige og Danmark viktigst

Brændeland i C More sier til Norsk Golf at golfrettighetene primært er kjøpt inn for å dekke store kundemasser i Danmark og Sverige. Bare i Sverige blir PGA Tour-sendingene nå gjort tilgjengelig for en halv million husstander.

Administrerende direktør i C More Sverige, Manfred Aronsson sier til golf.se at det vil bli mer svensk fokus på de nye sendingene. De vil i større grad ha svenske reportere på plass på turnering, og med svensk studio i de største turneringene.

Brændeland sier det kan bli svenske innslag også på de norske sendingene, men at dette er for tidlig i prosessen til å si noe om.

– Jeg antar det blir trekk av svensk vinkling der det ikke finnes gode internasjonale feeder og kommentatorer. Det er noe vi må få klarhet i tiden fremover. Det er alltid kostnader tilknyttet slik produksjoner, sier han til Norsk Golf.

Viasat Golf Norge rullerer i dag på de tre kommentatorene Per Haugsrud, Hallvard Flatland og Fredrik C. Kracht.

(Norsk Golf oppdaterer saken)

Hva synes du om nyheten om at C More overtar PGA Tour-rettighetene? Si din mening i kommentarfeltet under.