Legacy er for mange en serie som først og fremst forbindes med det japanske markedet, men Callaway bestemte seg heldigvis for å gjøre den tilgjengelig også for oss i Europa. Målgruppen er spillere med middels til lavt handicap som vil ha køller som kombinerer det beste av materialer og spillbarhet. Legacy Black ble faktisk det besteselgende jernsettet i Japan kun få uker etter det kom på markedet. Japanske golfere er svært kresne, å være på toppen av statistikken er en anerkjennelse for Callaway.

Legacy Black jern er smidd i karbonstål for den ekstra gode følelsen i slagene. Hodet er kompakt men tilbyr ganske tilgivende egenskaper. Litt spesielt er det at jernsettet har Tour CC riller og faktisk 40% flere av dem enn tidligere. Det betyr mer spinn og kontroll, noe produsentene har fokusert på etter at reglene for riller ble endret.

Roger Cleveland – guru og tilnærmet legende innen kølledesign – er mannen bak Legacy Black. Om sitt verk sier han;

– Alt ved Legacy Black jern er perfekt. Formen, linjene, utseendet og viktigst av alt, maksimal evne til å prestere.

Callaway har valgt True Temper Taper Tip Dynamic Gold GS95 S200 skaft som den perfekte partneren. Et skaft med lav vekt og navn som ikke kommer til å feste seg i hodene våre men sikkert er et glimrende valg for målgruppen. Standardgrep er Golf Pride DD2. Når man kjøper køller på dette nivået skal man få litt ekstra kvalitet også på disse komponentene, og det gjør man med Legacy Black.

Settet kommer i 3-PW. Grafittskaftet Graphite Design AD85 kan bestilles. Kun tilgjengelig for høyrespillere. Veiledende pris er 1.285,- per kølle. Callaway er flink på demotourer. Vi håper at Legacy Black kan testes når de besøker norske golfbaner før sesongen i 2013.