Callaway har en spesiell plass hos mange golfhjerter. De har vært bunnsolide på jern i noe som virker som en evighet. I 2013 får vi X Hot og X Hot Pro. To veldig forskjellige jern som sikter seg inn på henholdsvis høyere handicap og bedre spillere. De har lagt vekt på det vi golfere setter pris på – presisjon og lengde. 

 

Ballhastighet er nøkkelen til lange slag. X Hot og X Hot Pro er begge laget for å gi god hastighet på store deler av slagflaten. De har cavity som strekker seg i hele bredden og langt ned bak slagflaten. Dette gjør at typiske feiltreff lavt på hodet vil få bedre resultat. Det samme gjelder treff mot tå og hæl. Med mer lengde tenker man gjerne at presisjonen blir dårlig, men X Hot skal være mer presis på både retning og lengde enn tidligere jern. 

 

X Hot er tilgivende jern som kan gi mye spilleglede for alt fra begynnere til golfere ned mot 10 i handicap. Generelt alle som vil ha litt hjelp på banen. Gode spillere bør se på X Hot Pro. Ikke like «hot» slagflate, dermed litt mindre lengde. Mindre hoder, tynnere topplinje, mindre offset men allikevel ganske tilgivende. Passer fint for spillere fra rundt 20 i handicap til svært gode spillere. Evnen til å få gode balltreff er viktig for å spille med X Hot Pro. Det er også verd å nevne at Pro har Callaways V Grooves. Disse rillene kan gi så mye som 1000 rpm mer spinn fra roughen sammenlignet med tidligere Callaway jern. Dette er Callaways beste riller som oftest brukes kun på smidde jern.

 

X Hot og X Hot Pro er tilgjengelig fra 25.Januar 2013. Veiledende pris for sett med syv køller er 6.495,- (grafitt) / 5.495,- (stål) for X Hot og 6.995,- (stål) for X Hot Pro.

 

X Hot hybrid lanseres også i standard og Pro versjon. Nok en gang er ballhastighet i fokus, men det er også interessant at Callaway bringer tilbake Warbird sålen. I moderne versjon selvsagt. Den skal gi hybridene bedre egenskaper fra alle underlag med tilgivende egenskaper som en fairwaywood og spillbarhet og kontroll som jern. Standardskaft på begge er Project X Velocity.

 

X Hot kommer i #3, #4, #5 og #6. X Hot Pro har langt mindre hode med lite offset og kommer i 16°, 18°, 20° og 23°. Veiledende pris er 1.495,-.