Suzann Pettersen er nemlig etter det Norsk Golf erfarer nominert i de tre kategoriene «Årets kvinnelige idrettsutøver», «årets forbilde» og «årets navn». Dersom Magnus Carlssen nå inkluderes i kåringene kan Tutta vente seg tøff motstand i de to sistnevnte kategoriene.

 

VG Nett skriver at kriteriene for idettsgallaen ble endret også i 2003, for å inkludere den nybakte verdensmesteren i Rally, Petter Solberg. Bilsportforbundet var, og er fortsatt ikke medlem av Norges Idrettsforbund. Heller ikke sjakk er en del av NIF. 

 

– På samme måte vil jeg tro det vil bli i år, for Magnus Carlsen vil jo aspirere til de fleste priser, sier tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl til VG Nett.

 

– Vi skal ta opp dette på neste jurymøte. Jeg vil ikke forskuttere noe, svarer nåværende toppidrettssjef og juryformann Tore Øvrebø.

 

Skulle Magnus Carlsen bli inkludert er det dårlig nytt for Tuttas muligheter til å gjøre rent bord. I en fersk spørreundersøkelse foretatt av VG havnet Tutta på syvendeplass i en rangering av Norges fremste idrettsutøvere, med bare 6,4 prosent av stemmene. Magnus Carlsen endte på tredjeplass med 17,7 prosent, kun slått av Petter Northug og Marit Bjørgen.

 

Tutta har med sine fire LPGA Tour-seiere, inkludert ene majortriumf i Frankrike, seieren i det uoffisielle verdensmesterskapet i Kina, og den viktigste rollen hun spilte for Europa i Solheim Cup gode kort på hånden med tanke på å stikke av gårde med mer enn en pris.

 

Mulighetene nå avhenger nok av hva som skjer med Carlsen…

 

Les også: Kun 6 av 100 mener Tutta er størst