Casey og Hanson i delt ledelse

Paul Casey og Peter Hanson deler ledelsen i Volvo Golf Champions i Bahrain før søndagens avslutningsrunde.

Med en runde igjen å spille på The Royal Golf Club rettferdiggjorde Paul Casey sin posisjon som feltets høyest rankede spiller lørdag. En runde på 66 slag, seks under par gjorde at han klatret helt til topps fra femteplassen han startet dagen på. Den bogeyfrie runden var bunnsolid, og inneholdt fire birdies og en eagle. Han ligger dermed godt plassert til å ta sin tiende sier på Europa-touren, og sin første siden BMW PGA Championship på Wentworth i England 24. mai 2009.

– Det var gøy. For første gang denne uken følte jeg at jeg hadde kontroll over ballen, og drivene satt, sa Casey til europeantour.com etter runden.

Etter å ha havnet utenfor troppen som ble tatt ut til fjorårets Ryder Cup i Wales, medgir Casey at det snart er på tide at han vinner på touren igjen.

– Det er vanskelig. Jeg spiller i noen av de største turneringene i verden, men jeg må heve meg et nivå. Men det er ikke noe jeg går og bekymrer meg over.

Sammen med Casey på 11 under par ligger Peter Hanson, som lørdag gikk sin andre 67-runde på rad. Den 33 år gamle svensken står med fire seire totalt på Europa-touren. Den siste kom for fem måneder siden, da han vant Czech Open.

Miguel Angel Jimenez, som ledet etter to runder etter å ha avsluttet med lobwedgen som putter, falt noe tilbake med en runde på tre under par lørdag. Han ligger på en foreløpig femteplass, to slag bak tetduoen. Dersom han skulle vinne i morgen vil han klatre opp til en topp 20-plassering på den offisielle verdensrankingen.