Casper Ruud er ranket som nummer 36 i verden i tennis, men med koronapause på ATP-touren og reiseforbud har 21-åringen festet blikket på NM. I golf.

– Jeg kommer nok ikke inn fordi jeg er så god, men jeg drømmer om et wild card, så får vi se hvordan det går da, sier Ruud når Norsk Golf møter ham ute på NM-banen en varm junikveld. 

Ruud er ikke kvalifisert til NM, og er avhengig av en spesialinvitasjon for å få spille. Kristoffer Reitan mener kameraten absolutt har noe i NM å gjøre, og håper det går an å få til en ordning for tennis-esset. 

– Han er god, han har et golftalent også, det er ikke noe tvil om det. Han kan definitivt bite fra seg i NM, tror jeg. Det hadde vært sykt kult om han klarte cuten.

SE VIDEO-REPORTASJEN HER

 

Positivt for golfen

Diskusjonen rundt tildelingen av wild cards og spesialinvitasjoner dukker opp med jevne mellomrom, først og fremst i turneringer i USA. NBA-stjernen Steph Curry og NFL-legende Tony Romo er noen av spillerne som har fått plass i store turneringer til tross for at de ikke er profesjonelle og at de satser på andre idretter en golf. 

Noen mener det er bra for sporten, andre mener det er dårlig at de som faktisk satser på golf som ikke får plass i turneringen på bekostning av mer kjente personer. 

Kristoffer Reitan er ikke i tvil om hva han mener. 

-Det hadde bare gjort NM enda mer spennende og laget det enda mer stas rundt det. Jeg tror vi har godt av det. 

Casper Ruud står oppført med et handicap på +1.8 i Golfbox. Han lover å gjøre det han kan ut av muligheten dersom den byr seg. 

– Det blir nok siste gang jeg spiller NM de neste 10-15 årene fordi jeg alltid er på reise om sommeren. Så jeg skal prøve å ta vare på sjansen hvis den kommer.