Etter en sesong som ble avsluttet med en skuffende exit i andresteget av europatour-kvalifiseringen, har Christian Aronsen nå bestemt seg for å legge opp.

I et lengre innlegg på Facebook skriver han blant annet:

– Dette er en utrolig tung avgjørelse å ta, men jeg legger nå køllene til side. Det sitter langt inne å ta denne avgjørelsen, i og med at jeg elsker å spille golf og konkurrere. Jeg vil med dette takke alle de som har hjulpet meg, og hatt trua på meg alle disse årene.

Aronsen var en av Norges mest lovende unge golfspillere under oppveksten på Groruddalen GK, og han deltok i flere verdens- og europamesterskap som junior- og amatørspiller. Han var med på landslaget fra 1992 til 1998 før han tok steget inn i de profesjonelles rekker.

Aronsen fikk imidlertid en tøff start på proffkarrieren, og etter en periode med svake resultater og lite sponsorpenger sluttet han i 2000 og begynte å jobbe som rørlegger.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fra Aronsens barndom på Grorud. Fra høyre: Vibeke Stensrud, Cathrine Schrøder og Christian Aronsen. (Foto: Privat)

Da en kompis inviterte ham med på en long-drive-konkurranse i 2003, kom imidlertid gnisten gradvis tilbake, og etter at han vant sin første P4 Tour-turnering i 2005, var han i full gang igjen. Året etter spilte han på Nordic League, og det har vært hans arbeidsplass siden.

Han representerte også Grønmo GK i deler av karrieren, før han avsluttet som Miklagard-spiller de siste sesongene.

Aronsen tok sin første Nordic League-seier da han vant det svenske mesterskapet i matchspill i 2010, og fulgte opp med karrierens andre og siste proffseier i Ecco Spanish Open i 2012.

Han ble tatt med i golfforbundets proffsatsing Team Norway på slutten av 2015-sesongen – som eldstemann i troppen. Daværende Team Norway-sjef Jon Karlsen sa den gang at Aronsen var beviset på at alder bare et tall:

– Aron er et ekstremt fysisk talent og sannsynligvis den best trente av alle spillerne i Team Norway, uttalte han til Norsk Golf.

I 2016 så det lenge ut til at han skulle klare å spille seg til en fast plass på Challenge Tour for første gang, men han endte til slutt på en syvendeplass på Nordic League sammenlagt, bare noen tusenlapper unna et opprykk.

Håpet var at han skulle slå tilbake året etter, men i stedet ble det et tungt år på touren med bare en 52.-plass sammenlagt. I år roet han ned satsingen betraktelig og spilte kun et fåtall turneringer, og q-schools andresteg skulle til slutt vise seg å bli hans siste turnering i proffkarrieren.

Til tross for at Aronsen aldri klarte å spille seg til en fast plass på touren, fikk han prøvd seg 42 ganger på Europas nest øverste nivå. Han klarte cuten i 14 av Challenge Tour-turneringene han spilte. Høydepunktet kom i Finnish Challenge i fjor da han endte på fjerdeplass, hans beste Challenge Tour-plassering i karrieren.

I 2016 fikk han også prøve seg på europatouren for første gang i turneringen Made in Denmark på Himmerland. Her imponerte han ved å klarte cuten i debuten. Der ble det til slutt en 60.-plass.

Nå venter en ny hverdag for 42-åringen, som nå er på jakt etter en ny jobb.

– Jeg jobber nå med å finne meg noe innen golf eller idrett for å kunne videreføre min kompetanse gjennom 26 år som aktiv spiller, skriver han på Facebook.