Tekst: Christian Furu

 

CG Black har fokus på at ultralett skaper fart og fart skaper lengde. Cleveland er i samme selskap som skaftprodusenten Miyazaki og bruker skaftene deres med stor suksess. Både driver og fairwaywood har Miyazaki C.Kua 39 Limited Edition, et originalt skaft som har vist seg å fungere svært godt i ultralette køller. Begge køllene har også lavere og dypere tyngdepunkt som hjelper ballen opp i luften og gir optimal spinn. De er først og fremst ment for spillere med svinghastighet 90mph eller lavere og da gjerne også seniorgolfere.

 

CG Black driver er 460cc og veier totalt 265 gram med 46 tommer skaft i A, R eller S flex. Den kommer i 9°, 10.5° og 12°. 

CG Black fairwaywood kommer i 3W (16°), 5W (19°) og 7W (22°).

 

CG Black jern plasserer seg i klassen ‘game improvement’, altså jern som kjennetegnes av å være tilgivende og gi spilleren bra lengde på slagene. Lavt, dypt tyngdepunkt finner vi også her. Slagflaten har blitt større enn tidligere og rillene er Clevelands Tour Zip Grooves som betyr bra spinn på ballen.

 

Standard grafittskaft er Miyazaki C.Kua 59 (A, R og S flex) og stålskaft er Nippon NS Pro 850GH (R og S flex). Også her er lav vekt i fokus for å gi spilleren høyere svinghastighet. CG Black jern kommer i 3-PW.

 

I serien finner vi også en wedge som bruker mye av samme teknologi som jernsettet. Med cavity som på et jern er den svært tilgivende og vil bli en fin overgang mellom jernsett og wedger. Tour Zip Grooves betyr mye spinn og kontroll. CG Black er altså en wedge med blanding av det beste fra jernkøller og wedger.

 

Den er tilgjengelig i 48° (10° bounce), 52° (12° bounce), 56° (16° bounce) og 60° (14° bounce). Standard grafittskaft er Miyazaki C.Kua 95 og stålskaft er Nippon NS Pro 850 GH, begge i wedge flex.

 

Kontakt nærmeste forhandler av Cleveland for pris.