Thomas Guste-Pedersen var med på å sikre sier for skolelagets hans i New York i helgen. Samtidig ble det topp-ti for Marita Engzelius og Joakim Mikkelsen.

Kragerø-spilleren har denne helgen deltatt i collegeturneringen

The McLaughlin

på Bethpage State Park i New York, banen som var vertskap for US Open i 2002 og 2009.

Med runder på 66, 69 og 71 slag endte nordmannen fire under par for turneringen, noe som holdt til en sterk tredjeplass i den individuelle konkurransen. Syv slag foran han endte vinneren Carlos Rodriguez med sine 11 under par. Pedersen delte sin tredjeplass med seks andre spillere.

Samtidig endte Pedersen sitt skolelag, West Florida opp som vinnere. Med 12 under par totalt slo de TCU med ett slag. De to skolene var totalt dominerende på Bethpage-banen – 3. plassen endte 15 bak med tre over par, mens fjerdeplassen måtte hele 13 over.

Thomas Guste-Pedersen er ikke den eneste av våre norske spillere som har levert god golf i USA den siste tiden. Baylor University sin «bjørner», Mikkel Bjerch-Andresen og Joakim Mikkelsen fikk en perfekt start på sin college-sesong da de vant Turning Stone Intercollegiate for et par uker siden

Denne gang delte Joakim Mikkelsen tiendeplassen, mens Bjerch-Andresen ble nummer 16 i Wolverine Intercollegiate. Mikkelsen spilte stabilt hele turneringen med scorer på 72, 70 og 71 slag, som holdt til en totalscore på par. Han endte syv slag bak vinneren Jace Long fra Missouri. Andresen lå to slag foran Mikkelsen før den siste runden etter å ha innledet med 69 og 71 slag, men måtte fire over par på avslutningsrunden. Dermed ble det +2 for turneringen, to bak sin lagkamerat.

Topp-ti plassering skulle det også bli på Oslo GKs Marita Engzelius, som representerer Tulsa. Etter å ha avsluttet med en runde på 72 slag (E) i Dale McNamara Invitational, endte hun fem over for turneringen, og delte niendeplassen med fire andre spillere. Arizona States Giulia Molinaro vant overlegent, seks under par. Seiersmarginen var på fire slag ned til Jayde Panos fra Oklahoma State.

Hjelp oss med å holde oversikten over hvor våre norske collegehåp spiller ved å sende en epost til redaksjon@norskgolf.no, eller skriv på vår Facebook-profil.