Collegesesongen ferdig for i år

Årets siste collegeturneringer var uten de store norske resultatene.

Kenneth Svanums Francis Marion University endte til slutt på 13. plass i Amelia Island Intercollegiate. Dermed falt de en plass fra der de startet dagen.

Kenneth Svanum avsluttet med en 75-runde, og med +10 totalt ble det 37. plass på Vestfold-golferen. Fem slag bak ham delte hans lagkamerat Fredrik Spørck 54. plassen. Det var lederen etter første runde, Sean Dale (UNF) som vant turneringen med en solid totalscore på ni under par. I lagkonkurransen vant University of North Florida. Neste turnering for Svanum, Spørck og co. blir Wexford Plantation Intercollegiate 20. februar.

I Texas ble det en trist avslutning på sesongen for Marit Bjerkes Augusta State University. ASU lå på femteplass etter første dag av The Challenge i Orion Creek, men ble diskvalifisert da lagets Kirstie Rands og Natalie Wille glemte å signere sine scorekort før de leverte dem inn.

Individuelt fikk Bjerke lov til å fullføre konkurransen, og med en avslutningsrunde på 77 slag tok hun 37. plassen.

Cal State Monterey Bay og Alexander Søbstad har vært i aksjon i Sonoma State Invitational. Her ble det femteplass, mens trønderen Søbstad noterte seg for en 27. plass i den individuelle konkurransen med +17 totalt. Han avsluttet med en skuffende 84-runde, 12 over par.

CSMBAs neste turnering blir Cal State San Bernardino Coyote Intercollegiate 28. februar.

Runde 1

Forrige uke endte Svanum og Spørck på henholdsvis på 11. og 50. plass i Hummingbird Intercollegiate i North Carolina for deres Francis Marion University. Denne uken spiller den norske duoen Amelia Island Intercollegiate, med 54 hull fordelt over to runder. Mandag ble det spilt 36 hull, og Svanum åpnet best av våre to nordmenn.

Svanum er sammen med svenske Sebastian Bäcklund lagets høyest plasserte spillere, med en totalscore på +7 (79, 72 og 75, 76) slag med en runde igjen å spille. Det holder til en delt 39. plass på leaderboardet. To slag bak er Spørck på 50. plass med scorer på 77 og 76. Sean Dale (University of North Florida) leder på syv under par totalt.

I lagkonkurransen er Francis Marion nummer 12. University of North Florida er suverende i toppen, og leder med 13 slag på Texas A&M på andreplass. Francis Marion er langt bak, og er åtte slag utenfor en topp ti-plassering.

Litt bedre har det gått med Marit Bjerke for Augusta State etter de første 36 av The Challenge i Orion Creek, Texas. Bjerke slo tilbake etter åpningsrunden på 80 slag, og svarte med en 71-runde. Hennes totalscore på 11 over par gir henne delt 27. plass. Augusta State er på femteplass i lagkonkurransen.

Etter en sterk collegehøst av våre norske talenter med både seire og pallplasseringer blir det nå noen måneder til neste gang. Med eksamensrush og julefeiring slår ikke den nye collegesesongen i gang igjen før i februar og mars over hele landet.