Det skriver Golfweek.com.

Draft-systemet innebærer at de ulike lagene i de respektive proffligaene på slutten av hver sesong fordeler de beste college- og amatørspillerne fra en årgang mellom seg. Her er det lagt opp slik at de dårligste lagene fra forrige sesong får velge først i draften, de nest dårligste nest først og så videre –et system som innebærer at forskjellen mellom de beste og dårligste lagene jevnes ut hvert år.

Nå er PGA Tour i gang med å utvikle et lignende system. Ettersom golf ikke er en lagsport, vil draften naturligvis bli grunnleggende annerledes enn i de andre idrettene, men systemene vil ha til felles at de beste collegeamatørene kan få en snarvei ut på touren.

– PGA Tour har jobbet med å utvikle et nytt system som vil identifisere og forberede de beste collegespillerne på en overgang til profesjonell golf. Dette systemet er designet for å belønne de som har spilt bra på college gjennom hele sesongen, med muligheter til å spille på de ulike tourene under PGA Tour-paraplyen, samtidig som vi ønsker å opprettholde verdiene og prinsippene i collegesporten, skriver PGA Tour i en uttalelse til Golfweek.com.

De aktuelle tourene som er en del av PGA Tour, er: PGA Tour, Web.com Tour, Mackenzie Tour i Canada, PGA Tour Latinoamérica og PGA Tour China.

En sentral plassert kilde sier til Golfweek.com at prosjektet er helt unikt i golfsammenheng, og de aller beste collegespillerne skal kunne få muligheter til å spille på den mest prestisjetunge touren av dem alle.

Golfweek skriver at kriteriene for å få turneringsinvitasjoner kommer til å være mer avanserte enn å bare gjenspeile World Amateur Golf Ranking.

Det er foreløpig lekket få detaljer om det nye systemet, og det er uvisst hva som er tidsperspektivet til PGA Tour. De har imidlertid allerede involvert spillernes egen interesseorganisasjon, diverse collegetrenere, NCAA, USGA og R&A i prosessen.

En anonym kilde til golfweek.com at det nye systemet tar sikte på å få flere til å bli værende på skolen og fullføre utdanningen sin. Hvordan?

I dag er det mange spillere som tar steget inn i de profesjonelles rekker før de har fullført college, men ikke klarer å spille seg til en kategori på noen av de store tourene. Nåløyet for å komme inn blir stadig trangere, men ved å beholde amatørstatusen og fortsette på college, kan man få en mulig snarvei inn til touren – og dermed også en mykere overgang til profftilværelsen.

Også på damenes LPGA Tour har de gjort endringer det siste året for å sikre flere collegespillere en mulighet ut på tourene. De har imidlertid ikke gjort dette gjennom et draft-system, men ved å tilby de fem beste collegespillerne en plass i finalen av LPGA-kvalifiseringen Q-Series.