120 spillere stilte til start i kvalifiseringen på St. Annes Old Links, der de 17 beste ville få plass i majorturneringen kommende helg. Tonje Daffinrud startet med birdie, og leverte gnistrende golf spesielt på de første ni. Med to birdies og én eagle på front hadde hun kun brukt 32 slag ved runding.

Så dukket det opp et par skjær i sjøen, med bogey på hull ti, og så en skummel dobbel bogey på hull 14 – plutselig var Daffinrud bare én under par. Så viste vestfoldingen klasse, og lirte av seg tre strake birdies, kom seg tilbake til -4 som også ble sluttscoren. Det holder til en delt fjerdeplass, og en plass i startfeltet i Ladies British Open som starter på torsdag.

Daffinrud debuterte i majorsammenheng i denne turneringen i fjor, men slet med en skade i håndleddet. Hun prøvde å spille gjennom smertene, men misset cuten. 

En inne, fire ute

Totalt var det fem norske jenter som prøvde å kvalifisere seg, men dessverre kun Daffinrud som kom gjennom nåløyet. Nærmest var Marita Engzelius, som gikk sin runde på -1, mens man måtte klare -3 for å få plass i turneringen. 

Karoline Lund, som spilte så bra i Ladies Scottish Open forrige helg, endte på +1, mens Celine Borge og Caroline Martens gikk henholdsvis fire og sju slag over par.

Imponerende svensk amatør

Det svenske supertalentet Linn Grant fortsetter å imponere. 18-åringen, som fremdeles har ett år igjen av videregående skole i Sverige, stjal golfverdenens oppmerksomhet da hun kvalifiserte seg til US Open tidligere i år, der hun sågar hevdet seg og lå på fjerdeplass etter to runder. Den svenske jenta er amatør, og planlegger å spille college-golf i USA etter at gymnaset er unnagjort.

Svenskenes nye golfhåp, Linn Grant, leverte en oppvisning av de sjeldne i kvalifiseringen til Ladies British Open. (Foto: Getty Images)

 

Men før det, hadde hun lyst til å kvalifisere seg til Ladies British Open også. Og det gikk ganske greit, for å si det mildt. Golfhåpet klinte like godt til med 10 – ti! – birdies, ingen bogeys og vant kvalet suverent på -10. Det var fire slag bedre enn nestemann. Så får vi se om «den neste Annika Sörenstam» kan fortsette det blendende spillet når majorturneringen går i gang på torsdag.