Da Dagfinn ble pensjonert i fjor, tenkte han at han måtte forberede seg mentalt på å bli pensjonist. Han er en aktiv turgåer, har holdt seg i form med regelmessig trening og var tidligere volleyballspiller på toppnivå. Nå var han klar for en ny utfordring. Døtrene og kona hans foreslo golf, og kort tid etterpå meldte han seg inn i Kongsberg Golfklubb. Det tok ikke lang tid før han ble hekta, og siden da har han rast ned i handicap.

Folk trodde jeg var gal da jeg la ut på tur alene med bare en lett ryggsekk, golfkølle og fiskestang, men hvorfor ikke, tenkte jeg

I sommer ønsket han derimot en ekstra utfordring. Han bestemte seg like gjerne for å spasere Hardangervidda på tvers – med golfkølle i ryggsekken!

– Jeg har hatt en travel jobb og aldri hatt tid til å gjøre noe slik. Folk trodde jeg var gal da jeg la ut på tur alene med bare en lett ryggsekk, golfkølle og fiskestang, men hvorfor ikke, tenkte jeg. Nå er jeg pensjonist og har all verdens med tid, forteller Dagfinn til Norsk Golf.

– Kona mi sa jeg kunne gå så lenge jeg ville. ”Kom når du kommer” sa hun til meg. Hun er fantastisk, smiler Dagfinn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Og så gikk han. Åtte til tolv timer hver dag. Turen gikk fra Kinsarvik til Stavali, videre til Hårteigen (1690 meter over havet), Sandhaug, Lågaros, Mårbu, Lufsjå og Gampegrønatten. Det tilsvarer en tur på nesten 200 kilometer. De kveldene været tillot det, lå han under åpen himmel i soveposen sin. Da han var ferdig, hadde det gått åtte dager.

–Jeg koste meg hele veien. Jeg tok lange pauser, satte meg ofte ned og koste meg med en kopp kaffe i sola, slo noen wedger før jeg gikk videre. Jeg møtte både hollendere, tyskere, østeuropeere og briter på veien over vidda. Det var en utrolig opplevelse. Det er første gang jeg har gått så langt alene.

 Jeg gikk jo alene hele tiden, så jeg kunne like gjerne bruke tiden på å trene litt nærspill underveis!

Men hvorfor i all verden tok han med golfkølle på tur?

– Jeg gikk jo alene hele tiden, så jeg kunne like gjerne bruke tiden på å trene litt nærspill underveis! Jeg har alltid tatt trening veldig seriøst, uansett hva jeg har drevet med, men samtidig er det vel så viktig å ha det moro. Og finnes det noe bedre enn å kunne kombinere golf med norsk natur?

Siden Dagfinn begynte å spille golf i fjor, har han rast ned til 28 i handicap. Han er blitt fast inventar på seniordager og herredager på Kongsberg GK, han bidrar på dugnad, og som gammel mekaniker hjelper han også til med å vedlikeholde maskinparken på anlegget.

Han har med andre ord ikke noe problem med å fylle pensjonisttilværelsen med noe verdifullt.