I en nylig publisert video på Youtube, delt av The Trump Organization, framstår Open-vinneren fra 1995 som nyslått smittevernsekspert. Og rådene han kommer med er like klare som produktet han anbefaler.

– Jeg drikker bare én drink om dagen nå, forsikrer John Daly og holder opp ei vodkaflaske mot kameraet – Det er bare tilfeldigvis ei flaske god, gammel Belvedere.

Den langtslående amerikaneren ble årets rookie på PGA Tour i 1991. Samme år vant han PGA-mesterskapet, og fire år senere skulle han altså ta sin andre major i The Open på St. Andrews. Men altfor ofte har overskriftene handlet om alkoholmisbruk.

53-åringen konkurrerer fortsatt på PGA Tour Champions. I fjor fikk han innvilget sin søknad om å bruke golfbil i turneringene på grunn av en kronisk kneskade. For fem år siden kollapset den ene lungen etter det legene mente var et hjerteattakk.

Derfor er det all mulig grunn til å advare mot Dalys kur for å bekjempe Covid-19.

– Bare drikk én av disse om dagen, og skyll det ned med Diet Coke, så unngår du hangover. Og slik slår du ned koronaviruset, mener jeg. Så kommer vi over alt dette og kan gjør det vi liker best igjen ganske snart.

For ordens skyld har Verdens Helseorganisasjon (WHO) uttalt at alkohol faktisk kan øke sjansen for å bli smittet. Men Daly tyr likevel til sin egen «medisin».

For der svinges tydeligvis flaska igjen nå som driveren står ubrukt i bagen.

– Vær smart, hold deg frisk. Så er vi snart ute på golfbanene og tilbake i arbeid igjen, forsikrer Daly.