Etter å ha vunnet forrige ukes Shell Houston Open har Phil Mickelson måttet finne seg i å være storfavoritt til å vinne årets utgave av US Masters. Så langt har det gått tregt for 40-åringen. 

Den regjerende mesteren ligger på en delt 20. plass, åtte bak ledende McIlroy etter runder på 70 og 72 slag. Torsdag var det driveren som ga ham problemer, og fredag var det putteren som ikke ville lystre. Nå blir han mest sannsynlig avhengig av en enda sterkere helg enn fjorårets dersom han skal ha noen sjans til å vinne turneringen. 

I fjor lå Lefty på en delt tredjeplass etter to runder, to slag bak lederen. Med to avsluttende 67-runder gikk han helgen på ti under par og vant turneringen tre slag foran Lee Westwood. Nå må han nok enda dypere ned i kjelleren.

– Jeg klarte det i fjor, og jeg må klare å gjøre noe tilsvarende imorgen, sa han etter runden.

Det viktigste blir å finne tilbake til flyten på greenene. Fredag bommet han flere putter, og brukte til sammen 33 slag på greenen. Uvant kost for en som kjenner Augustas greener bedre enn de fleste.

– Jeg har ikke råd til å gjøre de samme feilene i helgen, sier Mickelson som nekter å gi opp.

– De to neste dagene er de to beste dagene i hele året. Ingenting er bedre enn helgeavslutningen på Augusta, og med en runde midt på 60-tallet vil man mest sannsynlig tjene mange slag på resten av feltet.

 

Mickelson sitt scorekort.


Kilde: pgatour.com