Lørdag – Foursome (3 1/2 – 1/2)

 

Selv med Rose/Kaymers deling ble det en utrolig foursome for Europa. Sterke seire og kanskje viktigst av alt flere amerikanske spillere som viste svakheter. Superparet Spieth/Reed gjorde feil man aldri hadde sett for seg. Kaymer hadde en forferdelig dag og Rose spilte sin svakeste runde. Deling etter at Rose endelig satt en putt på hull 18 er kanskje helt greit i en match der ingen viste seg fra sin beste side.

 

Det er ikke alltid like pent når Donaldson/Westwood spiller golf, men det er mye kraft og vilje i spillet deres. Og for en glede de viser når de vinner. Matchen bølget fram og tilbake i dag, men det ble til slutt en sterk seier med 2&1 over Johnson/Kuchar. Det amerikanske paret med to svært stødige, pålitelige spillere er en hard nøtt for hvem som helst.

 

Lee Westwood på tee.

 

(Foto: David Cannon/Getty Images)

(Foto: David Cannon/Getty Images)

 

 

Bølger var det aldri hos McDowell/Dubuisson. Det må i tilfelle være i håret til franskmannen. 5&4 seier over et av de mest imponerende amerikanske parene er utrolig. Vi er nok ikke de eneste som beundret Dubuissons fantastiske jernspill. Walker/Fowler var ikke til å kjenne igjen og må hente seg inn mentalt før singlematchene.

 

 

 

 

Seier for Garcia/McIlroy så ut til å bety veldig mye for dem. De er stjerner og har selvtillit i forhold til det, men spesielt spanjolen hadde godt av en opptur. Furyk/Mahan fikk ikke samme flyten som tidligere i dag. Foursome er så annerledes enn fourball at det ikke er automatikk i at man har suksess i begge. 3&2 betyr at dette var første gang på fire forsøk at McIlroy slapp å spille hull 18 i turneringen.

 

Donaldson/Westwood – Johnson/Kuchar – 2&1
Garcia/McIlroy – Furyk/Mahan 3&2
Rose/Kaymer – Spieth/Reed – delt match
Dubuisson/McDowell – Walker/Fowler – 5&4

 

Europa 10 USA 6

 

I morgen spilles det 12 matcher. Det er altså 12 poeng å spille om.

 

Vi minner om liten ting. For to år siden hadde USA ledelsen etter de to første dagene og europeisk seier virket helt umulig. Ledelsen til USA var 10-6.

 

Til slutt på denne lange lørdagen må vi ta med et bilde av to av Europas visekapteiner. Spansk siesta i skotsk landskap.

 

 

 


 

Lørdag – Fourball (1 1/2 – 2 1/2)

 

Til og med Jim Furyk puttet som en maskin i dagens fourball. I par med Mahan tok han ganske lett knekken på Donaldson/Westwood. Europeerne kom tidlig under og selv om de spilte en ganske bra runde var de sjanseløse. 4&3 til USA og et nytt superpar kan være skapt for USA.

 

Sammen med Rose/Stenson er Reed/Spieth paret og spillerne som har imponert mest. I deres første Ryder Cup viser de strålende spill og flommer over av selvtillit. 5&3 mot Bjørn/Kaymer er utklassing. Også Rose/Stenson tok en klar seier med sin 3&2 mot Watson/Kuchar. Begge par spilte glimrende, -12 for Europa skal være ny rekord i fourball i Ryder Cup. Det samme gjelder totalscoren -21 for begge parene. Dessverre må Stenson hvile en dårlig rygg i ettermiddag. Ny partner for Rose, Europas stjerne så langt, er Kaymer.

 

Når alle matcher var over med klare seire fikk McIlroy/Poulter – Walker/Fowler all oppmerksomhet. Poulter har vært svak, det tok 15 hull før han endelig slo til i dag. En herlig pitch i koppen ble fulgt opp med birdie på hull 16. Endelig Poultermagi. Dette var en strålende match som egentlig fortjente å ende med deling. Det gjorde den også etter broderlig deling på de to siste hullene. Det halve poenget til Europa føles som en sterk prestasjon. De kan dra med seg det positive videre og forhåpentligvis våkner publikum litt mer.

 

2 1/2 – 1 1/2 til USA i fourball i dag, samme score som i går. Totalt leder Europa 6 1/2 – 5 1/2.

 

 

 

 

 

Rose/Stenson – Watson/Kuchar –  3&2

 

Stenson spiller veldig bra, men Rose er mannen. Han er den som virkelig skaper liv og røre der ute. Etter å ha vært under med to etter seks hull sa Rose/Stenson takk for følget. Imponerende fra tee, presis på innspill og glimrende putting. Amerikanerne spilte ikke dårlig, Europa var bare utrolig gode. De vant fem av de neste ti hullene. På hull 16 var det over med 3&2 seier og totalt -12 for paret. En fantastisk prestasjon. Nå må bare Stensons rygg holde ut turneringen.

 

 

 

Donaldson/Westwood – Furyk/Mahan – 3&4

 

Et putteshow av en annen verden gjorde kort prosess med Donaldson/Westwood. Både Furyk og Mahan satt stort sett alt. På hull 14, da paret var 3up, satt like godt Mahan en eagleputt fra utenfor greenen på det korte par 4 hullet. Etter de 14 hullene var duoen ni under par mot europeernes -5. Furyk i form er en god spiller for laget, i dag satt også puttene.

 

Donaldson/Westwood var ikke dårlige, men de havnet under allerede på første hull og når de fikk birdie matchet USA dem. Matchen var over på hull 15 med 4&3 til Furyk/Mahan, uten at Europa hadde vunnet ett eneste hull.

 

Bjørn/Kaymer – Reed/Spieth – 3&5

 

Den unge førsteårsduoen fra USA har imponert alle. Bjørn/Kaymer startet lovende i dag. 2up etter tre hull og -3 for paret. Men så var det stopp. De gjorde noen merkelige feil og amerikanerne spilte strålende. Det må kalles en kollaps for rutinerte europeere som viste med kroppsspråket at ingenting stemte.

 

For USA ser det mye lysere ut. To friske, unge, kraftfulle spillere som sikkert kjører videre i siste foursome. Ikke bli overrasket om de plukker to poeng for USA i morgen, uansett motstander.

 

McIlroy/Poulter – Walker/Fowler – delt match

 

Stjernesmell mellom McIlroy og Fowler med mye god. Walker deltok også med sine sedvanlige lange driver og eller solide spill. Men Poulter – han har vært helt ute av form. Det har vært et dårlig år og det er en dårlig Ryder Cup så langt.

 

McIlroy/Poulter var 2up etter ni hull og virket full av energi. Utrolig god golf, inkludert et senket bunkerslag fra Fowler, sendte USA i føringen. Det så mørkt ut for Europa da Fowler la seg nær koppen på hull 15 og McIlroy misset til venstre. Da tok endelig Poulter steget opp og viste seg fram. En herlig liten pitch rullet rett i hullet. Fowler utlignet den med sin birdie, men momentet dreide til Europa. Poulter fulgte opp med nydelig birdie på hull 16. Matchen var lik med to hull igjen. Deling på hull 17 førte Rory McIlroy ut på hull 18 for tredje gang på tre forsøk denne uken.