Bryson DeChambeau har fått en hel golfverden til å sperre opp øynene sine etter at han påbegynte sitt ekstreme lengdeprosjekt for et drøyt år siden.

Med en voldsom økning i både muskelmasse og svinghastighet har 27-åringen blitt PGA-tourens lengstslående spiller.

Det går tilsynelatende bare noen uker mellom hver gang en DeChambeau-video sprer seg viralt i sosiale medier, og synet av den vanvittige svingen som sender ballen av gårde over 360 meter i lufta er intet mindre enn ekstremt imponerende.

Det er imidlertid ganske stor forskjell på svinghastigheten DeChambeau bruker på trening og i konkurranse, men under denne ukens Arnold Palmer Invitational på Bay Hill, er det mye mulig at han kommer til å bli fristet til å tråkke klampen i bånn på et av tourens mest ikoniske par 5-hull.

Bay Hills sjette hull måler 538 meter, men i luftlinje fra tee til green på dette dogleg-venstre-hullet er det «bare» 340 meter til forkanten av green og 322 meter for å klarere innsjøen.

Under onsdagens innspillsrunde forsøkte DeChambeau seg to ganger fra forkanten av teeboksen. Med ganske kraftig sidevind som blåste litt imot, havnet imidlertid begge utslagene et tyvetalls meter for kort.

 

Det betyr vel at han har lagt fra seg ideen om å prøve dette i turneringen? Da må du tro om igjen.

– Jeg tenkte jeg skulle forsøke å fly ballen hele veien på det sjette hullet i dag. Vinden var brutal, og jeg slo for kort, men det er kanskje noe jeg kommer til å forsøke på dersom forholdene er riktige. Vi får se, skriver DeChambeau på Twitter onsdag kveld.

Skulle DeChambeau gi det et forsøk, vil han ikke være den første som har prøvd. John Dalys berømte «Tin Cup»-øyeblikk på Bay Hill i 1998 resulterte i seks slag i rad på vannet og 18 slag (!) på scorekortet.

For ordens skyld: det har aldri skjedd før tidligere på PGA-touren at et noen har klart å drive greenen på et par 5-hull. Ifølge Golf Digest er det imidlertid registrert fem hole-in-ones (!) på par 5-hull i amatørsammenheng – tro det eller ei.

Den første «kondoren», altså fire under par på ett hull, skal ha blitt gjort av Larry Bruce i 1968 på det 438 meter lange femte hullet på Hope CC i Arkansas – som i likhet med hull 6 på Bay Hill er en kraftig dog-leg.