Av Erik Pettersen:

 

Knut Børsheim lå på 7. plass før avslutningen av denne ukens Challenge tour-turnering i Tyskland. Søndag startet han dagen med birdie og så seg aldri tilbake. Med 68 slag og 14 under par totalt ble det tredjeplass for Fana-spilleren, hvilket er årsbeste for 26-åringen, som var fem slag bak vinneren, Andrea Pavan fra Italia.

 

– Deilig å være med i toppen igjen!!! Skrev en fornøyd Børsheim på sin Twitterprofil.

 

Han avsluttet dagen som han startet, med en birdie, og det på banens aller vanskeligste hull.
– Deilig å gjøre birdie på siste. Tipper average score er bogey. Utrolig vanskelig, sier han til Norsk Golf etter runden.

 

Før denne turneringen hadde han 46. plass som beste resultat på Challengetouren og han lå helt nede på 163. plass på pengelisten, milevis bak de 20 spillerne som ligger an til spill på Europatouren neste år. Etter denne tredjeplassen har han muligheten, og skal vi tro Børsheim er det nå eller aldri for den videre karrieren i proffsirkuset. 

 

– Målet er og blir å få kortet tilbake! Så det er det samme!! Er jeg ikke god nok til ET kan jeg finne meg et annet yrke, sier han.

 

For tredjeplassen får han drøyt 88.000 kroner.

 

Eirik Tage Johansen hadde et bedre utgangspunkt enn Børsheim søndag formiddag. Dessverre ble det én over par på sisterunden, og siddisen måtte ta til takke med 12. plass i Tyskland.

 

På sin egen hjemmeside oppsummerer han runden sin slik:

 

– 73 +1. Startet dagen fint og etter jeg satt opp et 100m slag på 3 til 30cm så var livet ganske så greit. Hadde håpet på at noen flere putter hadde falt i iløpet av dagen, og at jeg ikke hadde gjort noen feil køllevalg som kostet meg litt. 18 i dag var det 193m igjen til pinnen, trengte ikke å små le av meg selv idag for idag satt 5jernet på pinnen hele tiden og endte opp 3m ifra. Den putten hadde jeg lik om gikk i, men det ble ikke sånn idag. Selv om helgespillet var lunket så ser jeg på dette som en bra uke, skriver han.

 

Peter Kaensche og Elias Bertheussen må dessverre pakke sakene tidlig, etter å ha endt på henholdsvis tre og seks over par. Cuten gikk på -2.

 

____________________

 

Runde 3

 

Av Erik Pettersen:

 

Sjelden har Norge to spillere blant de ti beste med én runde igjen på Challengetouren. Det har vi nå.

 

Eirik Tage Johansen lå på andreplass halvveis under denne ukens Challenge Tour-runde i Tyskland. Lørdag fulgte siddisen opp med en runde på 70 slag etter tre birdies én bogey. Han holder dermed følge med de beste og før søndagens finale er han tre slag bak lederen Andrea Pavan, som er 15 under par.

 

Slik oppsummerer han lørdagen på sin hjemmeside:

 

– (…) Ellers så fløt spillet ok, fikk inn to birdier i begynnelsen, og en birdie på 12en. Etter det så var det mange forsøk og lite som datt i. Hull 18 par4 er et lite monster hull, det er 3wood frem til hjørnet og innspillet er til en green som går fra kl.2 til kl.7 med vann foran og på høyresiden. Idag hadde de satt pinnen helt bakerst i høyre hjørne og etter et bra utslag var det 197m igjen til pinnen(187m til midt på greenen). Det var ikke meningen at 4jernet skulle bli så frekt at det ble liggende til høyre for pinnen, så jeg lo litt med meg selv når applausen kom etter slaget, skriver han

 

Årets sesong på Challengetouren har være en eneste stor opptur for Tage, som nå har klart cuten i fem av seks turneringer. Det gode spillet til tross, går han snart tom for frikort fra NGF, og er avhengig av topplasseringer for å konkurrere videre på Challenge Tour. I skrivende stund ligger han på 95. plass på pengelisten, med 6.272 innspilte euro. Det er trolig ikke nok til å dekke reisekostnadene og heller ikke nok til en fast plass på Europatouren neste år.

 

Knut Børsheim lå nede på 26. plass etter en runde på det gjevne fredag. Lørdag gikk han offensivt ut og senket hele seks bidies og kun én bogey. Det betyr fem under par for dagen og Børsheim klatret 19 plasser i løpet av dagen. Han er nå på 7. plass, med fem slag opp til lederen.

 

– Deilig med en ny -5 idag. Tar gjerne en sånn til imorgen, skriver han på sin Twitterprofil etter runden.

 

Peter Kaensche og Elias Bertheussen må dessverre pakke sakene tidlig, etter å ha endt på henholdsvis tre og seks over par. Cuten gikk på -2.

 

 

_______________________________

 

 

Runde 2

Siddisen er nå oppe på en delt andreplass, takket være en imponerende andrerunde på 66 slag, seks under par. Johansen deler nå andreplassen sammen med nederlenderen Daan Huizing, bare to slag bak den franske lederen Victor Riu.

 

Tage, som startet dagen på delt 18. plass har spilt bunnsolid de to første dagene, og har bare gjort én bogey på 36 hull, færre enn noen annen spiller i feltet. Med syv birdies på fredagens scorekort har han gitt seg selv et glimrende utgangspunkt før «moving day» lørdag.

 

– Gårsdagen runde var en fin runde. Det skjedde ikke så mye utenom at det datt i en birdie av og til. Solid stødig spill. Dagens runde var mye det samme. (…) Da jeg nærmet meg runding så var mulighetene mange, 4m som tok hullkanten på 14, 4m som sneik seg unna på 15, 3m som gikk i på 16, 4fot putt på 17 som sneik seg unna, 5m på 18 som var i hullkanten. Så begynte de å falle i igjen, 1en 1/2m, 2en 5m, 3en 1fot. Ble litt birdie tørke etter det, men fornøyd med dagen, skriver Tage på sin hjemmeside om runden.

 

Tage har spilt bra tilbake på Challenge Tour i år, og har klart cuten i fire av de fem turneringene han har spilt. Nå går han imidlertid snart tom for frikort fra NGF, og er avhengig av topplasseringer for å konkurrere videre på Challenge Tour. Ukens spill så langt lover godt! 

 

Knut Børsheim var beste av de norske etter første runde oppe på en delt 8. plass, men falt tilbake med en runde på par fredag. Bergenseren gjorde fire birdies, like mange bogeys og resten par, og droppet ned til 26. plass. Han starter lørdagen syv slag bak teten.

 

Peter Kaensche og Elias Bertheussen må dessverre pakke sakene tidlig, etter å ha endt på henholdsvis tre og seks over par. Cuten gikk på -2.

 

 


 

Runde 1

 

Knut Børsheim begynner saktens å finne formen, og kjemper høyt oppe på leaderboardet i Bad Griesbach Challenge Tour.

 

Bergenseren har hatt en trøblete sesong så langt med 46. plass som beste plassering og seks missede cuter, men viste positive tendenser i Scottish Hydro Challenge i Skottland for to uker siden.

 

Putteren har vært Fana-golferens akilleshel denne sesongen, men rullet torsdag i hele åtte birdieputter. Med også en bogey og en dobbelbogey på scorekortet ble det en åpningsrunde på fem under par, og en foreløpig 8. plass, fire slag bak den franske lederen Victor Riu.

 

– Jeg begynte å putte bra i Sktottland. Det er digg. Men jeg var ganske vass fra tee til green i dag også, sier Børsheim til Norsk Golf etter runden.

 

Børsheim har selskap i feltet av tre andre nordmenn denne uken: Eirik Tage Johansen, Elias Bertheussen og Peter Kaensche. Tage har i likhet med Børsheim fått en god start, og følger slaget bak på fire under par. Siddisen leverte en prikkfri runde bestående av fire birdies og resten par. Tage har spilt bra tilbake på Challenge Tour i år, og har klart cuten i fire av de fem turneringene han har spilt. Nå er han imidlertid avhengig av en topp 10-plassering så fort som mulig, ettersom han snart går tom for frikort fra golfforbundet

 

For Elias Bertheussen sin del ble det en heller uforglemmelig dag på jobb med 77 slag, fem over par. Trønderen hadde hele fem slag i vannet i løpet av runden, og ligger foreløpig nede på 136. plass. 
 

 

– Man trenger verken å være Lassie eller rakettforsker for å finne ut at det ikke oser røde tall av fem vannballer. Skuffende dag med +5, men humøret er på topp hos spiller og caddie. Go low or go home!, skriver han på sin Facebook-profil.

 

Formsterke Peter Kaensche spiller sin første Challenge Tour-turnering siden Ecco Tour Championship i fjor, og ligger en over par. Det holder til en delt 100. plass så langt. Miklagard-golferen spilte fire Challenge Tour-turneringer i fjor, men misset cuten i alle.