Delt tredjeplass til Lundgreen

Cecilie Lundgreen klarte ikke å forsvare ledelsen sin i Smådalarö Open. Cecilie Eckbo Lønberg endte på 20. plass.

Lundgreen meldte seg på seierskampen under gårsdagens andrerunde av Nordea Tour-turneringen i Sverige, men falt til en delt tredjeplass under torsdagens tredje og avsluttende runde. Den delte hun med svenske Karin Börjeskog og Sohvi Härkönen fra Finland.

Spilleformen i ukens Nordea Tour-turnering har vært noe spesiell. Det ble spilt en form for Stableford-telling der par tilsvarer null poeng, birdie to poeng, eagle fem poeng, bogey ett minuspoeng og dobbelbogey eller mer tre minuspoeng. Trioen Lundgreen endte som en del av kom til slutt syv poeng kort av Johanna Johansson (Sverige) som vant med sine 21 poeng.

Lundreen gjorde fire birdies, fire bogeys, en dobbelbogey og resten par på sin runde. Hadde spilleformatet vært slag ville hun endt even for turneringen. Spesielt de siste ni skulle vise seg å bli kostbare – tre av bogeyene samt dobbelbogeyen kom her.

Selv om hun nok er skuffet over å ha tapt ledelsen har hun med pallplass uansett grunn til å være fornøyd.

Cecilie Eckbo Lønberg har også vært i aksjon denne uka. Hun delte 20. plassen med tre svensker, tre poeng totalt. Lønberg avsluttet med to birdies, tilsvarende mange bogeys og resten par.

Cecilie Lundgreen har spilt tre turneringer på årets Nordea Tour, og ligger på en 15. plass på Order of Merit-listen med 27 750 innspilte kroner. Maria Ohlsson leder listen med dobbelt så mange turneringer spilt, men plassene vil nok endre seg noe når listen oppdateres fredag. Lønberg er her på en 60. plass etter fem konkurranser.

Runde 2

Etter å ha innledet turneringen med 12. plass og fem poeng spilte hun seg opp onsdag med en eagle, fire birdies, fem bogeys og åtte par. Med 13 poeng totalt etter to runder ligger Borregaard-spilleren helt på toppen av leaderboardet, ett poeng foran svenske Karin Börjeskog.

Cecilie Ecbo Lønberg på sin side lå på en fjerdeplass etter første runde, men falt tilbake etter en meget ustabil runde. Hennes fire bogeys, to dobbelbogeys, to birdies og ti par gjør at hun i skrivende stund ligger på en 25. plass med ett poeng totalt.

Spillerne har nå tatt fatt på sine tredjerunder. Lundgreen gjorde birdie på det første hullet, og leder nå med to poeng på svenskene Madeleine Augustsson og Johanna Johansson.

Runde 1

Av de to norske kvinnene er det Lønberg som har fått den beste starten i Sverige. Hun gjorde 10 par, fem birdies og tre bogeys tirsdag, noe som tilsvarer to under banens par, og syv poeng. Det holder til en delt fjerdeplass med Monica Christiansen fra Danmark og de to svenskene Linnea Thorsson og Joanna Johansson. De har kun to poeng opp til Karin Börjeskog (Sverige) og Sohvi Härkönen (Finnland) som deler ledelsen.

To poeng bak Lønberg har Cecilie Lundgreen lagt seg på en delt 12. plass. Med 11 par, fire birdies og tre bogeys er også hun i aller høyeste grad med å kjemper om seieren.