Turneringen spilles på East London Golf Club i Sør-Afrika fra 5. til 8. januar, og blir bergenserens jomfruturnering i hans første fulle sesong blant Europas gjeveste selskap. Banen måler 6191 meter fra back tee (par73), og beskrives som en kombinasjon av park og linksbane. Værmeldingen tilsier at spillerne kan vente seg våte og vindfulle forhold denne uken.

Dersom Børsheim skal havne blant de 115 på rankinglisten som sikrer kortet for neste år, er det viktig for ham å få en god start på sesongen. Årets tre første turneringer spilles i Sør-Afrika, uten flere av de største stjernene i startfeltene. Dette åpner for at lavt rankede spillere kan sikre gode plasseringer og viktige ranking-poeng før stjernene kommer i gang for fullt.

Til våren foretar European Tour en såkalt «re-rank» hvor spillerne får tildelt nye spillekategorier. Denne omrangeringen baserer seg på resultater i starten av sesongen, og om Knut gjør det bra er det en gylden mulighet til å kunne spille flere av de større konkurransene senere på året.

Det er verdt å nevne at Eirik Tage Johansen kom på åttendeplass i fjorårets utgave av ukens turnering, hans beste resultat på Europa-touren noensinne. Dessverre klarte han ikke å følge opp den gode formen, og noterte seg siden for syv strake missede cuter. Derfra klarte han aldri å reise seg, og med en lav spillekategori var reservelistene ofte siste utvei for å komme med i turneringer.

Espen Kofstad står for øyeblikket som nummer 9 på ukens reserveliste, og ser dermed ikke ut til å få lov til å spille i Sør-Afrika. Han påbegynner sin sesong på Challenge-touren 13. januar i India.

Vi ønsker Knut lykke til i Sør-Afrika! Du kan følge ham nærmere på hans Facebook-profil, eller nyopprettede Twitter-konto.

Norsk Golf kommer tilbake med mer.