Tekst ØYSTEIN BJERKESTRAND

 

Torsdag gikk startskuddet for Suzann Pettersens veldedighetsturnering Suzann Pro Challenge da den norske verdenstreeren inviterte til pressetreff. Turneringen arrangeres for annet år på rad – og startlisten blir stadig mer stjernespekket.

 

Fra i fjor har antallet doblet seg, og nytt for året er at konkurransen er geografisk betinget. For Europa stiller Sandra Gal (Tyskland) og Beatriz Recari (Spania) på startstreken, Yani Tseng (Taiwan) og Ai Miyazato (Japan) skal forsvare Asias ære, mens Paula Creamer og Jessica Korda er det amerikanske bidraget.

 

På det norske laget har Suzann Pettersen fått med seg førsteårsproff, Marita Engzelius.
– Målet mitt er å ha det kjempegøy og nyte opplevelsen. Det er en mulighet jeg ikke kunne drømt om å oppleve nå, så jeg er veldig takknemlig over å få sjansen, smiler 25-åringen.
 
 

Enkelt å svare ja

 

Allerede neste helg står årets siste major, Evian Masters, på programmet, men ifølge golfstjernene var det helt uaktuelt å si nei da «Tutta» spurte om de ville være med helgens arrangement.

 

– Det var ikke vanskelig. Vi har jo en uke fri, så for å være helt ærlig har vi ingenting å gjøre. Jeg er glad for invitasjonen. Man får ikke mange slike muligheter. Det hun gjør er flott og imponerende, sier Ai Miyazato til Norsk Golf.

 

– Hun slapp til og med å vise værmeldingen?

 

– Jeg var litt bekymret for det. Jeg trodde det skulle være veldig kaldt, men det er ikke så ille, ler hun.

– Suzann har jobbet hardt for dette. Vi er her for henne, legger Yani Tseng til.

Heller ikke den europeiske duoen trengte betenkningstid da Tutta sendte forespørselen.
– Det var bare en rask tekstmelding, det, sier Beatriz Recari og smiler.
 
 

– Norge må vinne

Stjernene har ikke kommet så langt som de har uten konkurranseinstinkt. Så til tross for den avslappede rammen rundt arrangementet, kommer det til å bli tøff kamp om seieren på lørdag.

 

– Norge må vinne, sier Tutta og smiler til Engzelius.

 

– Jeg tror nok vinnerinstinktet til Tutta smitter fort, svarer ungjenta raskt.

 

– Det er selvfølgelig mest moro, men det er klart – konkurranse er konkurranse, sier Tutta, og får støtte av USAs Jessica Korda. Hun har imidlertid en ekstra god grunn for å gi alt på lørdag.

 

– Man vil ikke at det skal være for seriøst, men man vil alltid vinne. Vi har nok litt ekstra motivasjon etter tapet i Solheim Cup.

 

– Så dette kan bli en liten revansje?

 

– Forhåpentligvis litt, smiler hun.

 
Fullroser Tutta

 

For flere av deltakerne anses også denne turneringen som en flott oppladning til neste helgs Major-turnering.

 

– Jeg liker å gå inn i store turneringer varmet opp. I så måte blir dette en god oppladning, sier Sandra Gal.
Samtlige av utøverne roser Tutta opp i skyene for jobben hun gjør – både på og utenfor banen. Selv er Tutta ydmyk overfor rosen hun får.

 

– Jeg vet ikke hva de har sagt, men vi er alle gode venner. Jeg vet hvor hektisk vår hverdag er og hvor dyrebar tiden er, så at de prioriterer å komme hit står det veldig respekt av, avslutter Tutta.

 

Tutta og resten av golfstjernene håper på godt publikumsoppmøte og store inntekter for Right To Play når lagene står på første tee lørdag formiddag.