Spillerne er i gang med å fullføre sine åpningsrunder på Losby, etter at gårsdagen regnet bort da spillet bare hadde vart i fem timer. Mange rakk ikke å komme i gang med sine runder.

 

Spillerne som hadde sen starttid torsdag skal gå 36 hull på rappen i dag. Samtidig må de som fullførte sine runder på morgenkvisten smøre seg med tålmodighet. De får ikke ta fatt på sine andrerunder før de andre spillerne har fullført sine 36 hull. Dermed er det mange som må vente med å fullføre andrerunden til lørdag morgen.

 

Les også: Spillet utsatt til fredag 

 

– Vi holder på så lenge vi klarer i dag, forhåpentligvis frem til halv ni i kveld. Vi satser på at tredjerunden starter klokken 13 imorgen, sier turneringsleder Kevin Feeney til Norsk Golf.

 

Av spillerne som har kommet inn i klubbhuset er Stavanger-golferen Aksel Kristoffer Olsen den store overraskelsen. Amatøren hadde nylig en gjennombruddssesong for Wallace State på college med to seiere, og har tatt med seg den gode formen hjem til Norge for sommeren. Nylig delte han andreplassen i NM på Stiklestad, og er i skrivende stund oppe på fjerdeplass med seks under par i karrierens første Challenge Tour-turnering. Det er langt over det han hadde forventet seg.

 

– For meg kunne alt skje, jeg visste ikke hvordan nivået var. Jeg kom her med åpent sinn. Det er veldig inspirerende å få en bekreftelse på at jeg kan hevde meg her. Det er veldig kjekt med store turneringer, og jeg spiller her først og fremst for erfaringen. Det er veldig kult å måle seg mot de som er på vei opp til Europa-touren, sier Olsen til Norsk Golf.

 

Han syntes imidlertid det er litt spesielt å vente 12 timer mellom første og andre runde.

 

– Nå har jeg nettopp sovet i fire timer. Men det var merkelig i går da jeg fikk videre at jeg skulle ut halv åtte, og deretter halv ni på kvelden. Men jeg var innstilt på det og gjorde det beste ute av det. Jeg hadde likevel foretrukeket 36 hull midt på dagen, men nå ble det ikke slik, sier han.

 

Stavanger Golfklubbs elitespillere har imponert denne sesongen. Olsen sier klubbkameratene pusher hverandre til å bli bedre.

 

– Alle ser ut til å ha funnet formen samtidig. Vi er et veldig sammensveiset miljø, og når en gjør det bra ønsker også de andre å gjøre det bra. Når man ser de gode resultatene til de andre gutta vil man vise at man ikke er noe dårligere. Det er veldig motiverende å se når det går så bra for kameratene, forklarer han til Norsk Golf.

 

Med seks under par  deler han fjerdeplassen med Anders Engell, bare tre slag bak den skotske lederen Ross Kellert Hebert som klinte til med banerekord. Olsen gjorde syv birdies og bare en bogey på runden. For Anders Engell sin del ble det fem birdies, en eagle og en bogey. Engell var forøvrig beste nordmann i fjorårets Norwegian Challenge da han endte på 14. plass på Byneset. Det er også hans beste Challenge Tour-plassering så langt.

 

Slaget bak den norske duoen kom Joakim Mikkelsen seg inn på fire under par. Det holdt til delt 7. plass da han var ferdigspilt.

 

Knut Børsheim avsluttet med to birdies for å komme seg to under par, og lå på 32. plass da han var ferdig for dagen.

 

Følg livescore fra Losby i linken under.