Tønsberg-jenta startet dagen med en ledelse på ett slag, men sakket akterut i seierskampen tidlig i runden. Etter å ha gått de første ni hullene på fire over par, var hun på et tidspunkt fire slag bak teten, og faretruende nær å bli hektet av i seierskampen.

 

Daffinrud fikk omsider tettet igjen bogey-lekkasjen etter runding. Samtidig begynte motstanderene hennes å tape slag, og da tre hull gjenstod av runden var Daffinrud plutselig tilbake der hun startet dagen – med en ledelse på ett slag. Det til tross for at hun på det tidspunktet var fire over par på runden.

 

Tilbake i ledelsen lot hun denne gang ikke muligheten glippe fra seg: Med tre birdies på rad kom hun seg tilbake til fire under par, og en imponerende seier med tre slag over Daniela Prorokova fra Tsjekkia.

 

Dermed kan hun juble for sin første proffseier, og også norsk kvinnegolfs andre seier i en internasjonal turnering i 2014. For to uker siden kunne Marita Engzelius juble for sin første seier, da hun vant sesongfinalen på Symetra Tour.

 

 

Reiste seg

 

– Dette var litt av en berg-og-dalbane-runde. Det var en tøff start på dagen, og jeg merket tidlig at det kom til å bli en tøff runde. Det blåste mer, greenene var raskere og flaggplasseringene var tidvis ekstremt tøffe. Jeg fikk noen smeller ganske tidlig, og innerst inne følte jeg at jeg hadde spilt meg ut av det, forklarer Daffinrud til Norsk Golf.

 

Håpet ble imidlertid tent da hun så også motstanderne begynte å gjøre feil.

 

– Jeg gjorde mitt beste for å glemme de andre og fokusere på mitt eget spill. Jeg så scoreboardet for første gang da jeg kom til det 15. hullet, og skjønte at jeg plutselig var inne i kampen igjen. Da var jeg fast bestemt på å ta vare på sjansen. Jeg satte en vrien par-putt på det 15. som ga meg momentum til innspurten. Det er så deilig å hale dette i land. Det var en fantastisk «ut av deg sjæl-opplevelse» å gå av det 18. med birdie for seier. Nå er jeg dritglad, og dette er en følelse jeg kommer til å leve lenge på! smiler Daffinrud storfornøyd til Norsk Golf.

 

Seieren runder også av en fantastisk norsk golf-helg: Lørdag sikret Elias Bertheussen seg Challenge Tour-kortet for neste sesong. 

 

Tonje Daffinrud avsluttet før sommeren studiene ved University of Denver, der hun på fire år rakk å bli en av tidenes mest meritterte norske collegespillere. På sine seks første LET Access-turneringer har hun klart cuten i alle, og står nå med topp 10-plasseringer i halvparten av dem.

 

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

REISTE SEG: Tonje Daffinrud slo tilbake på imponerende vis på Azorene søndag. (Foto: LETAS)

 

 

Debuterer på Europa-touren snart

 

På fredag fikk hun også en gladmelding fra Ladies European Tour. Hun fikk en sponsorinvitasjon til Europatour-turneringen i Sør-Afrika 16. til 19. oktober, som hun takket ja til.

 

Hun prioriterer med det å få sin Ladies European Tour-debut fremfor LET Access Tour-finalen: LET-turneringen i Sør-Afrika kolliderer med LET Access-turneringen WPGA International Challenge, årets siste på programmet

 

Daffinruds seier på Azorene er verdt cirka 4800 euro, rett i underkant av 40 000 kroner. Dermed har hun rukket å vinne litt over 12 000 euro/poeng på LET Access Tour i år, og klatrer til rett utenfor topp-10 på Order of Merit. Det er topp-5 på pengelisten ved sesongslutt som automatisk kvalifiserer seg for neste års Ladies European Tour.

 

Til tross for at hun nå nærmer seg topp-5 står Daffinrud på sitt, og prioriterer turneringen i Sør-Afrika.

 

Målet mitt for årets LET Access-sesong var topp-20 på pengelisten. Det sikrer meg en plass i finalesteget på Q-School. Nå har jeg klart det. Jeg har bestemt meg for Sør-Afrika, ettersom jeg har veldig lyst til å prøve meg på Europa-touren. Det er en drøm jeg har hatt lenge. Dette føles veldig riktig for meg, spesielt siden det fortsatt blir veldig vanskelig  å komme topp-5 på pengelisten i år. Jeg har klart målet jeg hadde for sesongen, sier Daffinrud, som debuterer på Europa-touren med en solid dose selvtillit:

 

– Å komme rett fra en seier gjør meg ikke akkurat mindre motivert. Jeg har ikke noe å tape, og kan spille med senkede skuldre. Det blir utrolig spennende.

 

Dermed blir Daffinrud den sjette norske spilleren som har spilt minst en Ladies European Tour-turnering de to siste årene. De andre er Suzann Pettersen, Caroline Martens, Marianne Skarpnord, Cecilie Lundgreen og Benedikte Grøtvedt.

 

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

COMEBACK: Rachel Raastad fortsetter å imponere, etter å ha tatt opp satsingen igjen. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

 

 

Norsk selskap i toppen

 

Daffinrud sier hun ikke er overrasket over hvor raskt hun har hevdet seg som proffspiller.

 

– Jeg visste at jeg var god nok til å vinne, og har hele tiden følt jeg har nivået inne. At den første seieren kommer så kjapt er bare positivt. Jeg var forberedt på å være tålmodig, men jeg er ikke overrasket. Jeg er her for å vinne, og dette skal ikke bli den siste!

 

I skyggen av Daffinruds resultat var det en annen sterk norsk prestasjon på Azorene som også skal applauderes: Rachel Raastad (Kjekstad GK) tok en sterk 6. plass, hennes andre topp 10-plassering på årets LET Access Tour. Raastad la golfkøllene mer eller mindre på hylla da hun fullførte sin collegekarriere på Texas Christian University i 2012, men har nå tatt opp satsingen igjen. Årets høydepunkt kom under Ladies Norwegian Challenge på Losby, der hun kapret andreplassen alene.

 

Neste turnering på LET Access Tour er Gretocel Amirandes Ladies Open på Kreta fra 10. til 12. oktober. Deretter gjenstår bare en turnering, WPGA International Challenge i England fra 16. til 18. oktober.