OL i golf er bare dager unna. Suzann Pettersen, Espen Kofstad og Marianne Skarpnord blir de første norske OL-deltagerne i golf.

Trioen har fått spesialtilpasset golfbager i de norske fargene. Og slik ser de ut:

Et våkent øye vil legge merke til at produsentnavnet ikke fremkommer på noen av bildene. Det er av den enkle grunn at OL-deltagerne må forholde seg til strikte OL-regler.

I OL-reglementet står følgende:

«Bye-law 3 to Rule 40 of the Olympic Charter (commonly referred to in this context as “Rule 40”) states that: “Except as permitted by the IOC Executive Board, no competitor, coach, trainer or official who participates in the Olympic Games may allow his person, name, picture or sports performances to be used for advertising purposes during the Olympic Games.»

Due to the Olympic Games in Rio I will be shutting down all my media platforms until August 25th

Kort fortalt: Reklame er ikke lov; dette gjelder fra fra 27. juli til 24. august.

Asosiale medier

Suzann Pettersen har i tillegg valgt å deaktivere alle sine sosiale medier-plattformer.

«I forbindelse med OL er det strenge regler for profilering av sponsorer og annet. Jeg har derfor i denne perioden valgt å pusse opp hjemmesiden min. Det kommer en ny side når denne perioden er over, iløpet av september.»

Historie

Golf har tidligere stått på OL-programmet i 1900 og 1904, men da uten norske deltagere. USA har vunnet 3 av 4 olympiske golfgull.

I 1900, de eneste lekene kvinnelige golfere har deltatt i, vant Margaret Abbott og Charles Sands, begge fra USA. Totalt var fire nasjoner representert: USA, Hellas, Frankrike og Storbritannia.

I 1904 var kun to land representert, Canada og USA. Til tross for at USA stod for 71 av 74 deltagere, var det canadieren George Lyon (bildet) som tok gullet. USA tok gull, sølv og bronse i det ti-manns lag-spillet.

Amerikaneren Albert Lambert var den eneste golferen som deltok i begge lekene.

Han deltar ikke i Rio.