The Royal and Ancient Golf Club offentliggjorde tirsdag navnene på sine syv første kvinnelige medlemmer, og setter med det offisielt strek over en 260 år gammel praksis.

De syv kvinnene som har akseptert tilbud om æresmedlemskap i den eksklusive klubben er golflegendene Annika Sörenstam, Laura Davies, Renee Powell, Belle Robertson, Lally Segard, Louise Suggs, samt prinsesse Anne.

Dette er en historisk dag for klubben

George McGregor

Renee Powell (68), var i sin tid den andre svarte kvinnen som konkurrerte på LPGA-touren. Hun er også den første kvinnen som har vært headpro i en britisk golfklubb. Louise Suggs (91) er på sin side en av grunnleggerne av LPGA-touren og med 11 majorer på samvittigheten.

Av Royal and Ancients 2400 medlemmer, stemte 85 prosent for å ta opp kvinner i klubben.

Vi skal ikke lenger tilbake enn 90-tallet, da flere britiske klubber hadde skilt med påskriften «No dogs, no women» utenfor sine klubbhus.

– Dette er en historisk dag for klubben, og vi er stolte av å kunne ønske disse kvinnene som har gjort seg bemerket i golf i så mange år velkommen. De er ekstremt verdige tilskudd til vår liste over æresmedlemmer, og vil være ambassadører for klubben slik de har vært for idretten golf gjennom hele sin karriere, sier klubbkaptein George McGregor i følge Sky Sports.

Det skulle ta 80 år før Augusta National fikk sine første kvinnelige medlemmer for to år siden.

R&A-sjef Peter Dawson har tidligere hevdet Augusta Nationals avgjørelse ikke har hatt noen påvirkning på Royal and Ancients avgjørelse. Dawson uttalte  i fjor at uavhengig av hva som ble utfallet av høstens stemmegivning i Royal and Ancient, vil det ikke ha noen påvirkning på hvilke baner som får lov til å arrangere The Open Championship fremover – inkludert de som kun tillater mannlige medlemmer.

The Open-banene Royal St. George’s, Royal Troon og Muirfield har ennå til gode å akseptere kvinnelige medlemskap.