Suzann Skills Challenge er en litt annerledes turneringsserie. For tredje år på rad, testet Tutta norske juniorer i et bredt spekter av ferdighetsøvelser. Finalen gikk av stabelen på Soon Golfklubb i Akershus.

Til slutt var det følgende seks spillere som sikret seg en treningsøkt sammen med tidenes beste norske golfspiller:

Madelene Stavnar, Vestfold GK

Ida Berge, Sola GK

Anna Cathrine Krekling, Bærum GK

Heine Tangerås, Fana GK

Magnus Boland Haugen, Haga GK

Eirik Thomassen, Moss & Rygge GK

Lørdagen begynte med «speed golf» på korthullsbanen, balanseøvelser og en stresstest inspirert av TV-serien «Mesternes Mester». Dagen etter var det grytidlig opp om morgenen, og fra klokken 07.00 til 15.00 ble de testet i en rekke golfrelaterte øvelser. Deretter måtte de bytte fra golfklær til treningsklær, og løp i 45 minutter rundt treningsfeltet og tilbake til puttinggreenen for presisjonsøvelser med høy puls.

I følge Soon Golfklubb sine nettsider var det flere av klubbens medlemmer som stusset over at ungdommene ikke konkurrerte noe mot hverandre på golfbanen.

– Vi trener og tester ferdigheter på greenen, fra bunker, korte og lange slag – og ikke minst det mentale. Det er ikke noen forskjell på hva disse unge finalistene her og vanlige hobbygolfere bør trene på. Forskjellen er at disse trener mye mer, svarer junior-coach i NGF, Niklas Diethelm til soongolf.no.

Årets utgave av Suzann Skills Challenge startet med én kvalifisering i hvert av de seks turneringsområdene, med plass til åtte gutter og fire jenter født mellom år 2000-2003 i hver kvalifisering.

I de regionale kvalifiseringene konkurrerte spillerne mot hverandre i åtte ulike golføvelser i løpet av fem timer, hvor spillerne fikk rangeringspoeng etter plassering i de ulike øvelsene.

Kvalifiseringen kulminerte i en niende og avgjørende øvelse den siste timen, hvor spillerne scoret poeng i en konkurranse som involverte løping og putting.

– Skal du bli best må du både ha ferdigheter og riktig innstilling. Behersker du øvelsene i Suzann Skills Challenge vil det uansett bedre spillet ditt. De aller råeste skal få bryne seg på meg her i Orlando, sa Tutta før Suzann Skills Challenge slo i gang.