Christian Aronsen startet den tredje og avsluttende runden av Ecco Spanish Open på toppen av leaderboardet, og dro i fra i toppen søndag med en solid avslutningsrunde på to under par. Dermed fikk han en optimal start på året, med seier i sesongstarten på årets Ecco Tour, og kunne samtidig innkassere en sjekk på over 60 000 kroner.

 

– Det betyr veldig mye. Jeg har alltid drømt om å få bildet mitt hengt opp i Ecco Tour-bussen, sa Aronsen til eccotour.org etter runden, og refererte til veggen der spillerne av alle tidligere vinnere henger.

 

Aronsen spilte stabilt og kontrollert hele veien rund, og var tilsynelatende uaffektert av å være i teten. 

 

– Det føltes veldig bra, men jeg slet litt på greenene i dag og satte ikke noen putter. Men det gjorde ingen andre heller bortsett fra en, så det gikk bra, fortalte Aronsen. Den ene spilleren han refererte til var bergenseren Øystein Engevik, som leverte dagens laveste score på La Manga Club.

 

Han avsluttet med en fantastisk 62-runde, ni under par. Den bestod av syv birdies og en eagle, og tok ham fra 30. og helt opp til 2. plass på resultatlisten. Dermed bet de norske spillerne mer enn godt nok fra seg denne helgen, til tross for at kun 4 av 18 klarte cuten.

 

Ecco Touren slår i gang igjen allerede neste uke, når Mediter Real Estate Masters slår i gang onsdag. På spørsmål om han er favoritt til den turneringen var svaret fra Christian Aronsen enkelt og greit.

 

– Ja!

 

Resultater

 

 

Intervju


 

 

 

 

Seierstale

 

 

 

Vinnerputt

 

Intervju Øystein Engevik


 

 

Runde 2

Christian Aronsen slo tilbake etter dobbelbogey på åpningshullet, og leder Ecco Spanish Open før siste runde. 4 av 18 nordmenn klarte cuten.

– Jeg startet med en dobbelbogey, men det slo meg ikke ut. Jeg er for gammel til å bli sur på golfbanen. Jeg spilte virkelig bra, og kjempet sjeldent for parene der ute, sa Aronsen til eccotour.org etter runden.

 

Med en andrerunde på tre under par ligger han nå åtte under totalt, og tar dermed med seg en ledelse på ett slag til Morten Hedegaard (Danmark) og Sebastian Buhl (Tyskland) til avslutningsrunden.

 

Aronsen slo knallsterkt tilbake etter det skuffende åpningshullet, med fem birdies og resten par for dagen. Overfor eccotour.org avslører han planene for sesongen: fortsette spill i Nordic League, og forsøke å kvalifisere til Europatouren på slutten av året. Se intervju med Aronsen nederst i artikkelen.

 

Med unntak av Aronsen har ikke turneringen vært den beste så langt sett med norske øyne. Nest beste nordmann er Elias Bertheussen, som spilte seg opp til 21. plass, 22 plasser over der han startet dagen. Med to under for dagen og en under totalt deler han 21. plassen med Aksel Kristoffer Olsen. Olsen er forøvrig en av kun tre amatører som klarte cuten. Han og Øystein Engevik var sammen med Aronsen de eneste nordmennene i topp-ti etter første runde, men begge falt tilbake lørdag. Engevik gikk på tre over par, og er nå nede på 30. plass.

 

Av de 18 nordmennene på deltagerlisten var det kun disse som kvalifiserte seg til søndagens avslutningsrunde. Nærmest kom Andreas Halvorsen med +4, ett slag bak cutgrensen. Det gikk ikke helt etter planen for Anders Kristiansen i sitt comeback fra ryggskaden. Han fulgte opp sin 74-runde med en 75-runde, og misset cuten med to slag.

 

For øvrige resultater, se link nederst.

 

 

 

 

Runde 1

Med andreplass er det ingen nordmenn som åpnet bedre enn Christian Aronsen i Ecco Spanish Open. 

Aronsen imponerte i store deler av fjorårets Ecco Tour, og lå lenge og snuset på topplasseringene på Order of Merit-listen som ville sikret spillerettigheter på årets Challenge Tour. Noen svake resultater mot slutten av året gjorde at han dessverre falt utenfor, men Aronsen har på ny fått en god start på sesongen i Ecco Spanish Open.

 

Med en åpningsrunde på fem under par, bestående av hele åtte birdies samt tre bogeys, deler han andreplassen med italieneren Alessio Bruschi og Jens Fahbring fra Sverige. Trioen har bare ett slag opp til Morten Hedegaard fra Danmark i tet.

 

To andre nordmenn har også plassert seg innen topp-ti på leaderboardet. Øystein Engevik gikk tre under par, og deler 8. plassen. Det samme gjorde amatøren Aksel Kristoffer Olsen.

 

Les også: Stiller mannesterkt i Spania

 

Det har vært knyttet mye spenning til hvordan Anders Kristiansen kommer til å prestere i sitt skadecomeback. Fredag åpnet han med en 74-runde (+1), etter to birdies og tre bogeys. Det samme gjorde Team Rio-lagkamerat Elias Bertheussen som hadde fire birdies og fem bogeys på sitt scorekort.

 

For øvrige resultater fra La Manga, klikk linken nederst i artikkelen.