Dobbelt norsk da Daffinrud forsvarte fjorårsseieren

Tonje Daffinrud er i storform i sine siste måneder som collegespiller. Onsdag slo hun lagvenninne Mariell Bruun i norsk duell i Texas. Denver tok en historisk overlegen seier i lagkonkurransen.

Med seieren i Summit League Conference Tournament, er Denver nå klare for NCAA Regionals-turneringen. Gjør de det bra der, avanserer de til årets siste og største turnering i selskap med landets aller beste lag, NCAA Nationals.

Og det var aldri noe tvil om hvilket lag som kom til å vinne denne uken.

Denver avsluttet turneringen med de tre øverste navnene på leaderboardet, og slo til slutt nærmeste utfordrer North Dakota State med historiske 71 slag. Dette var Denvers 11. seier på rad i turneringen, anført av Tonje Daffinrud som vant turneringen i fjor.

Etter to runder var det Mariell Bruun som var i ledelse. Med åpningsrunder på 72 og 74 slag, hadde førsteåringen en ledelse på to slag på Daffinrud før siste runde.

Der ble imidlertid Daffinrud for sterk med en 70-runde, mens Bruun på sin side rundet av med 75 slag. Dermed ble det to vestfoldinger på toppen av leaderboardet. Selv om det ikke ble seier på Bruun, kunne hun juble for sin beste plassering i en collegeturnering.

– Jentene var klare denne uken, og spilte veldig solid alle tre runder. I dag var det beste vi har spilt i hele år, tatt i betraktning de vanskelige forholdene med kraftig vind og tøffe flaggplasseringer. Å gå fire under par som lag i dag var fantatsisk. Vi gleder oss virkelig over å ta hjem et nytt Conference Championship, og alle jentene er henrykt over hvordan vi avsluttet turneringer, sier lagets trener Lindsay Kuhle til denverpioneers.com.

For Daffinrud sin del vil årets første seier og femte topp-5-plassering siden januar bety nok et byks oppover collegeranking og verdens amatørranking (WAGR). I skrivende stund er hun nummer 35 på WAGR, og nummer 24 på collegerankingen.

Mandag 28. april vil det bli annonsert direkte på The Golf Channel hvor Denver skal spille NCAA Regionals-turneringen, som går av stabelen 8. til 10. mai.

Også på Denvers herreside imponerte en nordmann denne uken. Ole Berge Ramsnes endte til slutt på tredjeplass (+8) i Summit League Mens Conference Tournament. Denver vant lagkonkurransen med 15 slag. Plasseringen var Ramsnes sin beste for sesongen.

I Conference-USA Women’s Championship ble det en sterk 7. plass på East Carolinas Nicoline Engstrøm Skaug. Med +1 totalt endte hun ti slag bak vinneren. Skaug vant forøvrig turneringen i 2013.