USGA og R&A er like unna å kunngjøre sitt ståsted i debatten om forankrede puttere. De skal etter plannen komme med et endelig svar før året er omme, og mye peker på at en bannlysing vil bli utfallet.

Paul Azinger – mannen som først tok i bruk en mageputter på PGA-touren da han så en kort mann bruke en putter som var alt for lang for ham – sier det vil være en skam om de lange putterne forbys.

– Alle er ute etter å bli bedre. Teknikken funker for noen, og ikke for andre, sier Azinger.

Det som overrasker ham er hvordan utviklingen i golfutstyr har beveget seg i et enormt tempo de siste 20 årene, spesielt med drivere. Azinger refererer til Callaways gamle Great Big Bertha driver, som på tiden ble sett på som en enorm driver. Nå ligner den bare på en 4-wood, sier Azinger.

– Det er tydeligvis OK for en utstyrsleverandør å gjøre spillerne bedre, men så fort en spiller finner ut av det på egen hånd skal man plutselig forby det?, spør Ryder Cup-kapteinen fra 2008.

Azinger forteller tilbake fra første gang han begynte å eksperimentere med et langt putterskaft i 1999.

– Jeg slo putter rundt i proshopen og jeg senket alt. Så gikk jeg ut på gress, og senket alt der og.

Azinger forsikret seg om at det han gjorde var lovlig, og kort tid etter var putteren med i bagen også i turnering. I en blandet lagturnering gjorde han 13 birdies og en eagle over to dager i fourball med Se Ri Pak som spillepartner. Noen uker senere tok han med seg mageputteren til Hawaii og vant Sony Open med syv slag. Det skulle også bli hans siste seier.

Azinger peker på at selv om tre av de fem siste majorvinnerne har benyttet seg av forankrede puttere, tok det 11 år før noen vant en major.

– Plutselig så det ut som om alle som brukte forankrede puttere hadde umiddelbar suksess. Men mageputterne er ingen garanti for at du vil putte bedre. Dagens drivere er derimot en garanti for at du slår ballen lengre.

(Kilde: pgatour.com)

 

Hvor står du i debatten? Bør forankring av putteren forbys?