Søndagens avslutningsrunde av årets siste turnering på Europa-touren ble en ren formalitet for Luke Donald. Tidligere i høst sikret engelskmannen seieren på PGA-tourens pengeliste, og ville med niendeplass eller bedre denne helgen sikre sammenlagtseieren også på vår side av Atlanteren. Det ble aldri noe problem, og til slutt havnet han på en imponerende tredjeplass.

Plasseringen markerer slutten på et fantastisk år for Donald, som nå er den første spilleren noensinne til å ta sammenlagtseieren på verdens to største tourer i en og samme sesong.

– Dette er noe jeg har hatt som mål å klare de siste månedene. Det var da jeg kom bakfra og vant Disney (Children’s Miracle Network Classic i Florida i oktober journ. anm.) de ble en mulighet. Jeg klarte det jeg kom hit for, og det var å vinne Race to Dubai og skrive histore.

Les også: Fantastiske Luke Donald

Far i tankene

Donald står fortsatt uten majorseiere, men har likevel vunnet noen store turneringer i år på sin vei til toppen av verdensrankingen. I februar tok han Accenture Match Play-tittelen i Arizona i World Golf Championship, før han noen måneder etter slo Lee Westwood i Europatourens flaggskipturnering, BMW PGA Championship på Wentworth.

34-åringen tok sin tredje seier for året i Barclays Scottish Open, før den siste tittelen kom i Children’s Miracle Network Classic i høst.

2011 har vært et spesielt år for Donald, ikke bare golfbanen men også familiemessig. Hans far falt bort tidligere i år, samtidig som han selv ble far til sin andre datter for noen uker siden.

– Han ville vært veldig stolt av meg og gitt meg en stor klem. Han var ofte i tankene mine mot slutten av runden i dag. Jeg så egentlig aldri på leaderboardet før jeg kom til det 13. hullet, og da jeg så at Rorys navn ikke stod der skjønte jeg at seieren var min, forteller Donald.

McIlroy trekker seg fra Thailand

Rory McIlroy var den eneste som hadde muligheten til å spolere festen for Donald denne uken, men etter å ha slitt med et virus de siste dagene, fikk han det ikke helt til å stemme. Nå har han trukket seg fra kommende ukes turnering i Thailand, og vil bli igjen i Dubai noen dager for å slappe av før han flyr hjemover.

– Jeg tror denne uken ble en for mye for meg, sier Rory, og refererer til hans hektiske program de siste månedene.

– Men Luke fortjener det. Så og si hver gang han har spilt i år har han hatt en sjans til å vinne, og endt enten topp-fem eller topp-ti. Man må være veldig mentalt sterk for å klare å levere gode scorer når man må det, sier nord-iren. Om sitt eget spill føler han at han har hatt en voldsom utvikling.

– Fremgangen min i år har vært fantastisk, både med spillet mitt og resultatene mine. Det føles som om jeg svinger køllen bedre enn noensinne, og jeg føler at kroppen er sterkere enn den noen gang har vært. Jeg vant min første major i år, og målet mitt er å fortsette å vinne majorturneringer.

Kilde: europeantour.com