Allerede nummer en i verden er Luke Donald nå også kåret til den beste av sine motspillere på PGA-touren. Utmerkelsen er prikken over i’en i det som har vært en fantastisk sesong for engelskmannen. Prisen regnes som en av de mest prestisjetunge man kan motta, ettersom det er andre spillere på touren og ikke et dommerpanel eller journalister som står for stemmene.

Donald blir den første britiske spilleren til å motta prisen siden utdelingen begynte i 1990.

– Det er en stor ære for meg å vinne denne prisen. Takk til alle spillerne som har stemt på meg. Det var definitivt noen andre spillere det var verdt å stemme for, men jeg tror det som gjorde at jeg var min stabilitet, pluss at jeg vant den siste turneringen som jeg måtte vinne, hvilket bidro til at jeg vant pengelisten. Det var nok en avgjørende faktor. Jeg føler meg veldig beæret, sier Donald. For øyeblikket befinner han seg i Melbourne for å spille Australian Masters.

Donald vant kåringen foran Keegan Bradley, Bill Haas, Webb Simpson og Nick Watney. Bradley ble med sin seier i PGA Championship kåret til «Rookie of the Year», årets nybegynner. 

Dette var kun den femte gangen de siste to tiårene at vinneren av årets spiller ikke vant en major. Men det er vanskelig å diskutere mot at Donald er en verdig vinner. Donald vant to PGA Tour-turneringer i år, like mange som noen annen. Han vant også Vardon-trofeet for laveste gjennomsnittscore gjennom hele året. Han hadde 14 topp-ti-plasseringer i de 19 turneringene han spilte, en stabilitet kun matchet av Tiger Woods på sitt beste. 

Med sin moderate lengde fra tee, beviste Donald at selv om lengde hjelper, er det ikke den eneste veien til suksess i golf.

– Jeg har gjort mye i år som mange aldri hadde trodd jeg kunne klare. De siste 10-20 årene har de som slår langt tatt over golfen, men jeg tror jeg har vært et friskt pust som har vist at det ikke er den eneste måten å lykkes. Gjennom godt nærspill, god putting, og klokt spill kan man vare suksessfull på andre måter. Jeg føler jeg i stor grad har bevist det i år.

Donald har fortsatt til gode å vinne en majorturnering. Tiger Woods i 2003 og 2009, Greg Norman i 1995 og Nick Price i 1993 er de eneste spillerene som har blitt kåret til årets spiller uten å vinne en major det året. Donalds fjerdeplass i årets Masters står som hans beste plassering i en major i år.

– Det følger med litt mer press og forventing, og jeg må lære meg å håndtere det. Dette året har vært et gjennombruddsår for meg og selvtilliten min, og forhåpentligvis vil den selvtilliten tjene meg godt i majorene.

(Kilde: golf.com)