De siste par ukene har det vært mye fokus på Rory McIlroy som ble tidenes nest yngste verdensener etter seieren i Honda Classic. Søndag sørget Luke Donald for at gleden ble kortvarig, da han beseiret Jim Furyk, Robert Garrigus og Sang-moon Bae i omspill i Transitions Championship.

 

I omspill trengte han bare ett hull på å slå sine tre motstandere, etter å ha slått syverjernsinnspillet fra roughen til to meter fra hullet. Birdieputtens adresse var det aldri noen tvil om.

 

– Jeg tror mange mente av min fjorårssesong var…kanskje ikke en bagatell, men de trodde ikke at jeg kunne klare det samme i år. Forhåpentligvis klarer jeg å bevise at de tok feil, sa Donald. 

 

Ettersom Rory McIlroy og Luke Donald tar pause fra golfen frem til Masters i april er sistnevnte garantert å være verdensener når årets første major slår i gang. McIlroy nølet ikke med å gratulere engelskmannen da seieren var sikret søndag.

 

– Jeg nøt det så lenge det varte! Gratulerer til Luke Donald. Imponerende forestilling, skrev han på sin Twitter-profil søndag kveld.

 

For Ernie Els var søndagen en eneste stor skuffelse. På det 16. hullet lå han i tet og hadde en birdieputt på fire meter for å dra i fra. Den misset han, og på de to siste hullene avsluttet han med to meget kostbare bogeys. De sørget ikke bare for at han ikke kom med i omspillet, men også at han kanskje ikke kommer med til US Masters. Det er de 50 beste på verdensrankingen som kvalifiserer seg til turneringen, og Els er i skrivende stund nummer 62 på rankingen. Det betyr at han må vinne på Bay Hill neste uke eller Houston Open uken etter for å spille Masters.

 

– Det kommer til å bli vanskelig. Jeg spiller god golf for tiden, og jeg må sikte på å vinne de neste to ukene, måtte han skuffet konstatere.