Walton Heath var mandag åsted for kvalifisering til årets US Open. Shane Lowry viste at det ikke hadde blitt mye feiring etter andreplassen i BMW PGA Championship. Han tok en overbevisende seier og bygger videre på selvtilliten.

 

– Jeg puttet virkelig bra. Senket 2-3 metere for par. Jeg klarte å fortsette der jeg slapp i går og fikk jobben gjort.

 

Den store historien var allikevel Padraig Harrington. For første gang siden 1999 ser han en US Open fra sofaen. Fallet på verdensrankingen har vært dramatisk, og dette resultatet gir bare mer ammunisjon til dem som hevder at irens tid som toppgolfer er over. I 2009 var Harrington helt oppe på 3.plass. Nå er han nummer 214. Tidligere i år gikk han glipp av Masters og klarte heller ikke kvalifiseringen til The Players.

 

Flere kjenninger hadde en bedre dag på Walton Heath. Talentet Brooks Koepka, den tyske hissigproppen Marcel Siem og den svenske veteranen Niclas Fasth er blant dem som kan se fram til tøffe runder på Pinehurst No.2. Engelske Tom Lewis karret seg også videre på dramatisk vis. I playoff og det lille som var igjen av dagslys senket han en eagle på fjerde omspillshull.

 

Harrington var ikke alene om å feile. Her er noen andre store navn vi fant utenfor kvalifiseringsgrensen.

 

Alvaro Quiros

Edoardo Molinari

Matteo Manassero

Robert Karlsson

Jose Maria Olazabal

Rafa Cabrera-Bello

 

Årets US Open spilles 12-15.juni på Pinehurst No.2.