Det var duket for en spennende avslutning på årets lag-NM for juniorer, med ledelser på henholdsvis seks og tre slag i de ti klassene før siste runde.

 

Da det dro seg til mot slutten skulle det bli ekstra spennende i gutteklassen, men da dagen var omme hadde både Drammen og Oslo klart å forsvare sine ledelser.

 

Kristian Krogh Johannessen sin imponerende avsluttende 66-runde ble avgjørende for Drammen. Dette var landslagsspillerens siste opptreden for Drammen i lag-NM for juniorer, og til høsten flytter han til USA for å bli collegegolfer. Neste uke venter forøvrig siste kvalifiseringssteg til The Open Championship.

 

Hans lagkamerater Christoffer Strøm, Kevin Andre Wright og Carl Axel Moserud gikk runder på 78, 75 og 75 slag torsdag. Drammen gikk med det tre over par for dagen. Det skulle vise seg å være akkurat nok.

 

Fjorårsvinner Oslo GK startet runden seks bak Drammen, men lanserte slik mange hadde forventet en sen innspurt. Kristoffer Ventura, Jarle Volden, Henrik Skogseth og Aleksander Øverli leverte runder på 68, 66, 78 og 77 slag, og gikk singelrundene to under. De var kun ett fattig slag unna å ende likt med Drammen, som dermed fikk revansje for fjorårets sølvmedalje bak Oslo.

 

Sandnes GKs Gøran Sømme Haglund, Ole Jørgen Friestad, Axel Kryger og Trym Falch tok den siste plassen på pallen

 

Resultater

I jenteklassen var det også ledelse fra start til slutt på vinnerlaget. Oslo GKs Dorthea Forbrigd, Sofie Kjus Huseby og Celine Desiree Karlung gjorde jobben med tre over for dagen, som var delt beste score i singelrundene sammen med Losby GKs Pernille Sol Langseth Orlien og Henriette Eidsæther Syr.

 

Dorhtea Forbrigd var dagens spiller for Oslo, som rundet av en solid uke med fire birdies, bare en bogey og resten par.

 

Seierskampen ble en ren duell mellom Losby og Oslo. Mens Losby til slutt endte tre fattige slag b

ak Oslo, var det 12 slag ned til det siste laget på pallen, Drøbak GK (Sandra Nordaas, Julie Schøyen Reinertsen)

 

Resultater 

 

Vi gratulerer alle vinnerne!

 

 

 

 

 


 

 

Dag 2

 

 

Det er de samme to lagene som leder gutte- og jenteklassen når bare singelrundene gjenstår av lag-NM for juniorer på Drammen Golfbane.

Drammen GK startet onsdagen med en luke på seks slag, og da dagen var omme var avstanden ned til nærmeste utfordrer fortsatt seks slag. Alle av lagets spillere har prestert stabile runder begge de to turneringsdagene.

 

Laget deres, som består av Kristian Krogh Johannessen,Christoffer Strøm, Aleksander Kjos Hartz, Kevin Andre Wright og Carl Axel Moserud åpnet dagen med 71 og 72 slag i foursomerundene. I det enklere fourballformatet senere på dagen ble resultatet 65 og 67 slag. Drammen ligger nå 20 under par sammenlagt for turneringen.

 

Etter en treg start på turneringen, har den andre forhåndsfavoritten ved siden av Drammen – Oslo GK satt foten på gasspedalen. Jarle Volden, Kristoffer Ventura, Tomas Skajem, Aleksander Øverlig og Henrik Skogseth gikk på 67 og 70 slag i foursome-rundene, og 66 og 67 slag på ettermiddagen. 14 under par for dagen er feltets beste score på de to turneringsdagene, og 

sørger samtidig for at seierskampen blir en ren duell. Oslo GK ligger seks 

bak Drammen før morgendagens singelrunder.

 

Vi må 13 slag ned for å finne neste lag på listen, Sandnes GK, representert ved Gøram Somme Haglund, Ole Jørgen Friestad, Axel Kryger og Trym Falch. De ligger en under par sammenlagt, og pustes i nakken av en rekke lag som har håp om den siste pallplassen torsdag.

 

Leaderboard

 

 

I jenteklassen fortsetter Oslo Golfklubbs Dorthea Forbrigd og Celine Desiree Karlung å lede turneringen, men luken deres krympet med to slag. Forbrigd og Karlung åpnet dagen med en 72-runde, og fulgte opp med solide 66 slag på ettermiddagen. Deres totalscore er ni under par.

 

Tre slag bak dem ligger Losbys Pernille Langseth Orlien og Henriette Eidsæther Syr. De gikk på 69 og 67 slag, som var dagens beste sammenlagtscore i jenteklassen.

 

Vestfold GKs Celine Borge og Madelene Stavnar holder den siste pallplassen, ni bak Losby og 12 bak Oslo.

 

Leaderboard

 

 


 

 

Dag 1

 

Lag-NM for junior er i gang på Drammen Golfbane. Etter første dag er det Drammen GK og Oslo GK i tet i gutte- og jenteklassen.

 

Bare en dag etter å ha knust hele feltet i den regionale kvalifiseringen til The Open Championship, var Kristian Krogh Johannessen tilbake på sin hjemmebane for å representere hjemklubben i lag-NM for junior. Der ble det nok en gang toppen av leaderboardet.

 

Drammens lag bestående av Johannessen, Christoffer Strøm, Aleksander Kjos Hartz, Kevin Andre Wright og Carl Axel Moserud har skaffet seg en luke på seks slag etter første dag. Hele laget presterte jevnt på hjemmebane, og leverte runder på 68 og 69 slag i formiddagens foursome-runder, og 66 og 70 slag i ettermiddagens fourball. Det gir 11 under par sammenlagt. Drammen vant forøvrig sølv i fjorårets turnering.

 

På andreplass seks bak ligger overraskelseslaget Sandnes Golfklubb, representert ved Gøram Somme Haglund, Ole Jørgen Friestad, Axel Kryger ogTrym Falch. Etter en treg start i foursome med 71 og 76 slag, løftet de spillet betraktelig på ettermiddagen med runder på 64 og 68.

 

Drøbak GK okkuperer den siste pallplasseringen fire slag bak Sandnes og ti bak Drammen. Laget består av Ole Jørgen Skatter, Espen Ivar Stensland, Erik Moderhak, Jostein Ludvik Ryste og Alexander Jensen Engseth. De må klare seg uten sin beste spiller denne uken, Viktor Hovland som er i Japan og representerer Norge i lag-VM.

 

Det samme er Oslo GKs Kristoffer Reitan. Regjerende mester Oslo GK puster Drøbak i nakken kun ett slag bak. Laget var sammen med Drammen GK før turneringen av mange regnet som favoritt til å vinne, men etter en tung start på foursomerundene har de gjort det vanskelig for seg selv.

 

Laget bestående av Kristoffer Ventura, Aleksander Øverli, Jarle Volden, Tomas Skahem og Henrik Ditlev-Simonsen Skogseth åpnet med runder på 77 og 78.

 

En imponerende ettermiddag reddet likevel håpet: Kristoffer Ventura og Henrik Ditlev-Simonsen Skogseth kline til med 61 slag i sin fourball, ti under par og tirsdagens desidert laveste score på Drammen Golfbane. Med 68 slag på Jarle Volden og Aleksander Øverli gjorde de et byks oppover leaderboardet igjen.

 

Leaderboard

 

 

I jenteklassen er det Oslo GK som er i førersetet. Også i jenteklassen trapper fjorårsmesteren opp med favorittstempel, men i motsetning til gutta klarte de å innfri forventningene.

 

Dorthea Forbrigd og Celine Desiree Karlung åpnet dagen med 74 slag i foursome, etterfulgt av en sterk 63 i fourball, og ligger fem under par sammenlagt. De er det eneste laget i feltet som kom seg under par tirsdag.

 

Fem bak ligger Losby GK og fjorårets junior-NM vinner Pernille Sol Langseth Orlien sammen med Henriette Eidsæther Syr.

 

Drøbak GKs Sandra Nordaas og Julie Schøyen Reinertsen ligger på tredjeplass ytterlige ett slag bak.

 

Leaderboard

 

Lag-NM spilles over tre dager. Det skal spilles nye foursome og fourball-runder onsdag, før turneringen avgjøres med singelrunder torsdag.