Turneringen kom som en real opptur for Miklagard-golferen, som etter en rekke missede cuter som følge av en senebetennelse i skulderen gjennom hele sommeren, endelig fikk sving på sakene.

En avslutningsrunde på 71 slag, en under par holdt akkurat, og med delt 24. plass sikret Aronsen seg den siste kvalikplassen sammen med den tyske amatøren Max Roehrig.

Aronsen startet dagen på delt 19. plass sammen med Anders Engell, men sistnevnte klarte dessverre ikke å holde det gode spillet gående gjennom fire runder. Med 78 slag på fredagens scorekort falt han til tre over par totalt, syv bak kval-grensen.

Lars Michelsen og Boris Alexander Christov misset begge cuten som ble satt etter den tredje runden.

Det andre trinnet av Q-school spilles i Spania fra 7. til 10. november. To uker senere er det klart for finalen på PGA Catalunya Resort fra 24. til 29. november.

– – – – – – 

 

Runde 3

Christian Aronsen tråkket på gassen, og har gitt Anders Engell selskap blant spillerne som kan avansere til trinn to av Europatour-kvalifiseringen.

Etter å ha åpnet med runder på 73 og 72 slag, lå Miklagards Christian Aronsen på en delt 40. plass før  den tredje runden på Golf & Country Club Fleesensee i Tyskland.

Så slo han til med en 68-runde, og gjorde et byks opp leaderboardet til en delt 19. plass – den siste plassen av spillerne som avanserer til det andre trinnet av Q School-kvaliken.

Aronsen gjorde fem birdies, en eagle og tre bogeys, og ligger nå tre under par sammenlagt, sammen med Anders Engell som har ligget innenfor topp 20-grensen gjennom alle tre rundene.

Engell leverte sin andre strake 72-runde, og sammen med Aronsen har de 13 slag opp til den finske lederen Tapio Pulkkanen.

Losbys Lars Michelsen og Boris Alexander Christov ligger på henholdsvis 61. og 66. plass, på syv og åtte over par.

– – – – – – –

 

Runde 2

Anders Engell ligger fortsatt innenfor topp-20 etter halvspilt førstetrinn av Q-school.

Grønmo-golferen måtte riktignok bruke tre slag flere enn på åpningsrunden, men holder seg likevel fortsatt innenfor den magiske grensen.

Engell deler 18. plassen på tre under par sammen med fem andre spillere, og må holde trykket oppe om han ikke skal falle utenfor. 

Med tre birdies, en bogey og en dobbelbogey på onsdagens scorekort ligger han ett slag innenfor de som avanserer til neste steg, og har samtidig 12 slag opp til den overlegne lederen Marcus Larsson.

Svensken startet dagen på andreplass bak sin landsmann Joakim Rask, men imponerte med en forrykende 63-runde. Det gir ham en seks slags ledelse etter halvspilt turnering.

Nest best av de norske er Christian Aronsen, som i likhet med Engell gikk på 72 slag. Dermed ble han liggende på en over par, og delt 40. plass. Han har fire slag opp til topp-20.

Lenger ned på listen er løpet kjørt for Losby-golferne Lars Michelsen og Boris Alexander Christov. Michelsen deler 81. plassen med scorene 71 og 81, mens Christov har gått på 74 og 81.

– – – – –

 

Runde 1

Fire norske spillere er i gang med førstesteget av kvalifiseringen til neste års Europa-tour. Der har amatøren Anders Engell kommet best i gang av de norske.

Den nygraduerte Saint Mary’s-spilleren tar snart fatt på sin karriere som proffspiller, men ettersom han skal representere Norge i lag-VM for amatører i Tyrkia om noen uker, venter han litt med å ta steget ut i de profesjonelles rekker.

Før den tid er Grønmo-spilleren sammen med Christian Aronsen (Miklagard) , Boris Alexander Christov (Losby) og Lars Michelsen (Losby) på plass i Gören-Lebbin i Tyskland, og førstesteget av Q-school-kvalifiseringen på Golf & Country Club Fleesensee.

De 20 beste av feltet bestående av 93 spillere avanserer til neste steg. Etter første runde er Anders Engell eneste norske innenfor denne grensen.

Engell åpnet med en runde på 69 slag, tre under par, og deler 15. plassen sammen med ni andre spillere. Engell leverte et scorekort av det fargerike slaget, bestående av fem birdies, en eagle, en dobbelbogey, to bogeys og resten par, og har en luke på fem slag opp til den svenske lederen Joakim Rask.

To slag bak ham er Lars Michelsen nest best av de norske på delt 40. plass. Christian Aronsen følger ytterlige to bak på delt 57. plass, mens Boris Alexander Christov er sist av kvartetten på delt 62. plass (+2).

Det skal spilles fire runder, og turneringen avsluttes fredag.