Drømmerunde: 20-åring gikk Sandnes på 11 under par!

Trym Falch stod for en unik bragd under en sponsorturnering hjemme på Sandnes Golfklubb. 61 slag ble resultatet da han var ferdig med å herje. Og det med to bogeys på scorekortet!

Publisert

Det melder Rogalands Avis. 

Den vanvittige runden til Falch inneholdt hele ni birdies, to eagles, samt to bogeys som hindret ham i å se det magiske 50-tallet. 

Og hva synes hovedpersonen selv om runden?

– Det var bare en dag der golf var enkelt. Jeg startet med tre strake birdies, og spilte bare sinnssykt bra uten at jeg følte at jeg hadde flaks. På slutten ble jeg litt nervøs da jeg kom ti under par med tre hull igjen å spille. Da flimret 59-tallet foran øynene mine, sier Falch til Rogalands Avis.

Det er etter alt å dømme en tangering av tidenes laveste slagspillrunde i en norsk turnering. Bergenseren Øystein Engevik gikk på 59 slag, 11 under par, under singelspillet i lag-NM på Drøbak i 2010.

Det ble spilt en 61-runde av Andreas Gjesteby under NM på Stiklestad for noen år siden, men den runden var på ti under par. Mikkel Bjerch-Andresen gikk en 58-runde på Hemsedal GK i 2012, men også den var på minus ti.

Trym Falchs runde blir dessverre ikke stående som offisiell banerekord, da han spilte fra gul tee (5691 meter).

Uten at det sannsynlig er noe skår i gleden.

– Det er godt å ta med seg den gode følelsen når jeg til helgen skal spille på Nordea Future Tour i Sverige, avslutter Falch overfor RA.

(Les hele artikkelen her.)

Powered by Labrador CMS