Dubuisson booket sin plass i semien – og en sannsynlig Ryder Cup-debut – etter å ha gjort slutt på Graeme McDowells utrolige spurt.

 

McDowell hadde før lørdagens kvartfinale kloret seg gjennom omspill i alle sine matcher. Faktisk hadde han ikke stått på et teested med ledelsen i noen av sine matcher denne uken, før duellen med Dubuisson

 

Lørdag tok det bare to hull før han tok ledelsen mot Dubuisson, men franskmannen kjempet seg tilbake. På hull 16 tok Dubuisson ledelsen for tredje gang i matchen, og tok vare på den med to sterke par på hull 17 og 18.

 

– Det var en fantatsisk dag, konstaterte Dubuisson, som er garantert en utbetaling på minst 510 000 dollar for å nå semifinalen.

 

23-åringen har nå langt på vei sikret en plass i Paul McGinleys Ryder Cup-tropp på Gleneagles.

 

– Nøkkelen så langt har vært nærspillet. Jeg har trent hardt for å chippe meg ut av den tykke roughen her, og det betalte seg. Chippen min på det 17. var nesten uspillbar, men jeg klarte likevel up and down.

 

Dubuisson møter nå Ernie Els i semifinalen. Jordan Spieth var før gårsdagens match en av turneringens heteste spillere, men Els fikk unggutten tilbake på jorden med en 4&2-seier.

 

– Jeg ønsket å vinne litt for hardt i dag, og begynte å vise svakhetstegn. Det kan man ikke gjøre når man spiller mot Ernie. Han kommer til å utnytte det, og det var det han gjorde i dag. Jeg følte jeg spilte som en 14-åring i dag. Jeg slapp kølla etter dårlige slag. Jeg kan ikke fortsette å gjøre det på dette nivået. Jeg skal ta lærdom av dette, sa en ærlig Spieth i presseboksen etter runden.

 

44 år gamle Els kan nå bli tidenes eldste vinner i turneringen. Han har fortståelse for hvordan Spieth håndterte situasjonen.

 

– Jeg var også ung en gang. Jeg så han ble frustret der ute, og under stort press handler det om å tilpasse seg. Han kommer til å lære at spillet ikke alltid er rosenrødt. Noen ganger må man jobbe hardt for det.