Turneringen er en del av det offisielle Norgescup-programmet, og spilles fra 4. til 7. august. 28 damer og 92 herrer skal kjempe om kongepokalen og norgesmester-tittelen i golf.

 – Klubben har jobbet målrettet for å bygge opp både bane og kompetanse med tanke på å kunne arrangere store turneringer, og vi er ikke så lite stolte av at vi allerede nå har fått denne tilliten fra NGF, skriver Bjaavann Golfklubb på sin hjemmeside.

Spilleformatet er slagspill alle rundene.

På herresiden er det Mjøsen Golfklubbs Erlend Kristoffersen som topper Norgescup sin Order of Merit-liste etter fem turneringer, med Ski Golfklubbs Lasse Gerhardsen hakk i hæl. På tredjeplass følger Christoffer Carlsen (Haga GK), og alle er med i ukens NM.

Hos damene er det Stine Pettersen (Moss & Rygge GK) som er i føringen, tett etterfulgt av Drøbak GKs Charlotte Andresen. Bjørnefjordens Solveig Helgesen ligger på en tredjeplass. Også her stiller alle i topp-3 på OoM til start.

Regjerende mestere er Marita Engzelius og Espen Kofstad, som i fjor vant på Byneset Golfklubb i Trondheim. Engzelius er på startlisten, mens Espen Kofstad har valgt å stå over turneringen.

Norgesmesterskapet er den øverste nasjonale turneringen for elitespillere, damer og herrer. Bjaavann Golfklubb ble stiftet i 2003, og banen er designet av en av verdens mest anerkjente golfarkitekter, Robert Trent Jones II. Bjaavann golfbane er også inne blant de fire norske golfbanene som er rangert på Rolex Golf Guide over de 1000 beste golfbaner i verden. 

 

Deltagerliste damer

Deltagerliste herrer