31-åringens baksving står imidlertid i skarp kontrast til konvensjonell teknikk.

Der de fleste spillere foretrekker å ha en forholdsvis rett vinkel på håndleddet på toppen av baksvingen, slik som blant andre Rory McIlroy har på bildet til venstre, bøyer Johnsons håndledd seg dramatisk:

Det er enorm forskjell på Rory McIlroys og Dustin Johnsons posisjon på toppen av svingen. (Foto: Getty Images)

Det fører til et kraftig stengt køllehode på toppen av svingen, noe som vanligvis ville vært den perfekte oppskrift på å slå en kraftig hook (venstreskru for høyrehendte spillere). Likevel får han det til å funke. Det er nettopp derfor den hardtslående amerikaneren aldri har lagt ned noen ekstra innsats for å endre den litt spesielle teknikken.

– Dustin har et uvanlig bøyd håndledd på toppen av svingen. Men det er hans måte å gjøre det på. Derfor har jeg ikke gjort noe med det, sa hans trener, Butch Harmon, til Sky Sports da svingen til Johnson nylig ble satt under lupen under en turnering.

Han sier Johnson roterer kroppen så raskt i nedsvingen at hendene ikke hadde rukket å rotere tilstrekkelig tilbake før balltreffet, dersom håndleddet hadde hatt en nøytral posisjon på toppen. Det bøyde håndleddet ser kanskje ikke pent ut – med det forhindrer ham i å sende ballen milevis til høyre for fairway.

The Golf Channels instruksjonsguru, Michael Breed, sier et bøyd håndledd er et effektivt hjelpemiddel for spillere som kjemper mot en kraftig slice (høyreskru for høyrehendte spillere). I tillegg kan det hjelpe deg å få mer lengde, ettersom det bidrar til å «delofte» køllen i balltreffet.

Butch Harmon, som også trener Suzann Pettersen, har en pragmatisk tilnærming til teknikktrening. Han sier lærdommen amatører kan ta av svingen til Dustin Johnson, er at man ikke alltid bør etterstrebe en sving som ser perfekt ut på video. Det viktigste er at den er produserer stabile resultater.

Men å kopiere Johnson sitt ekstremt bøyde håndledd, fraråder han sterkt.

– Alle spillere har noen særegenheter eller tendenser, som alltid kommer til å henge ved de. Det bøyde håndleddet er så inngravert i Dustins muskelminne at jeg heller ønsker at han skal spille med det enn å kjempe mot det.